29 Mart 2024 Cuma

Kolombiyalı Çete Üyelerinin Elinde Artık İncil Var

Kolombiya’daki eski çete üyeleri, bir Hristiyan yardım kuruluşunun açtığı rehabilitasyon merkezine gelerek, silahlarını İncil’le değiştirdi.

Kolombiya’nın beşinci büyük kenti olan Cartagena’daki yerel çete üyelerinden 35 genç, bir Hristiyan kuruluşun yönetimindeki rehabilitasyon merkezini ziyaret etmeye başladı. Eski çete üyeleri fiziksel silahları yerine daha güçlü olan İncil’le değiştirdiler.

Eski bir çete üyesi olan Amil Acevedo, “Silahları bırakıp elimize İncil alıyoruz, bu Tanrı’nın lütfu gibi bir şey” dedi.

Her şey bir Hristiyan topluluğu olan La Comunidad Cristiana la Unció‘nun düzenlediği programlar sayesinde başladığı belirtildi. Daha sonra bölgede hizmet eden Luis Alberto Karbayo ve Esteban Acosta Cartagena adındaki iki din adamı, fakir bölgelerde yaşayan gençleri yolsuzluk ve şiddet yolundan uzaklaştırabilmek için özel programlar düzenlemeye başladı.

Pastör Esteban Acosta, “Gençlerin silahları bırakma konusunda kararlı olması, bu konuda  başarılı olduğumuzu göstermektedir. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz, şu ana kadar 3 çeteyi Tanrı’yla tanıştırdık’’ açıklamasını yaptı.

Çeteler tarafından kontrol edilen topraklara ulaşmanın çok zor olduğunu belirten Pastör Acosta, polislerin bile bu konuda başarılı olamadığını söyledi. Hristiyanlar söz konusu silahlı gruplarla iletişime geçebilmek için oldukça zor yollardan geçmek zorunda kaldıklarını, ilk görüşmelerinde onları soymaya çalıştılarını belirtti. Ancak, şimdi ise Tanrı’yla tanışan çete liderlerinin kendi bölgelerine gelen Hristiyanları koruma altına aldıklarını söyledi.

Din adamlarına ve Tanrı’ya şükreden eski çete liderleri, artık hayatlarını ailelerine, okullarına ve işlerine adadılar. Onlar kilisenin diğer üyeleri ile birlikte dua ve ibadetlere katılıyor, rehabilitasyon merkezini ziyaret etmeye devam ederek, İncil dersleri alıyor.

Bunun dışında, Bogota yönetimi ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında imzalanan ve 52 yıllık iç savaşı bitirmek için atılan en ciddi adım olan anlaşma, 4 yıllık bir müzakere süreci sonunda, geçen hafta imzalanmıştı. Ancak anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için ise referandumda onaylanması gerekiyordu. Kolombiya’da yapılan halk oylamasına sunulan barış anlaşması, yüzde 50,24 oyla reddedildi.(Olga Daşcinscaia/BA)

Papa Françesko, Mülteci Krizine Değindi

Papa Françesko, Kolombiya, Panama ve Kosta Rika episkoposlarına gönderdiği mektupta, göçmenlere daha fazla pastoral yardım ve destek...

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi