19 Mart 2024 Salı

“Konforuna düşkün kilise yok olmakla karşı karşıya gelebilir mi?

Pastör Greear: “Konforcu bir inanç anlayışı kiliseyi öldürebilir!”

Kuzey Karolina’da bulunan The Summit Kilisesi Pastörü J.D Greear kiliseleri “İkinci kuşak imanı” diye adlandırdığı ve kilise için ölümcül olacağından endişe ettiği yeni dönem konusunda uyardı.

Aynı zamanda Güney Vaftizci Kiliseler Birliği başkanı olan Greear, yazdığı blog yazısında birinci ve ikinci kuşakların temel farkları konusunda fikirlerini beyan etti.

Verdiği örneğe göre ilk kuşak, Mesih’i her şeyin temelinde gören ve neye mal olursa olsun kayıp olanlara ulaşmak için hizmeti öncelik gören bir anlayışa sahipti ve Kutsal Ruh’u takip etmeyi görev biliyordu. Ancak ikinci kuşak imanı; kilise bizim olmalı, büyük olmalı ve yerinde kalmalı gibi bir anlayışa sahip ve doğal bir tembellik deneyimi sunuyor.

Greear makalesinde; “Bu kuşak söz konusu olduğunda, hizmet etmekten sürekli bakıma muhtaç hale gelme durumuna bir geçiş söz konusu. Hizmette gözü kara olmak yerini olduğu yerde konfor içinde olmaya bırakıyor” dedi.

İlk kuşak ise Greear’a göre, Tanrı’nın sesini duyan ve bununla bir vizyona sahip olan insanlardan oluşuyordu. Yeni kuşak ise bu vizyonu geri plana itti ve her kararı sorgulayan bir yapı oluşturdu. İlk kuşak Tanrı’ya hizmet oluşumunun bir parçası olmayı ayrıcalık sayarken ikinci kuşak bu hizmetin getirilerinden faydalanmaya odaklı.

Greear yıllar önce Summit Kilisesi’nin hala Homestead Heights Kilisesi olarak adlandırıldığı dönemi ve o dönemde kilisede ilk kez bir Afrikalı-Amerikalı vatandaşı vaftiz ettiği günü hatırlattı. O gün yaşanan bir olayı şöyle anlatıyor: “İbadetten sonra, ihtiyarlarımızdan birisi beni lobiye götürdü ve ‘Oğlum, biliyorsun kilisede yaptığın bu değişiklikleri pek sevmiyorum’ dedi ancak sonrasında söyledikleri oldukça şaşırtmıştı ‘Ama burada doğru olanı yaptığımız sürece beni de bunun bir parçası olarak sayabilirsin’”

Mega kilisenin pastörüne göre, işte bu ilk kuşağın iman kavramının bir özeti gibi. Ancak son yıllarda özellikle ikinci kuşaktan yüzlerce e-mail aldığını ifade eden Pastör Greear, Summit Kilisesi’nin artık; cesur, Tanrı’nın sesini duyan ve krallığını öncelik olarak gören ve gözü kara olmanın meyvelerini deneyimleyen bir kilise olacağını ifade etti. İkinci kuşak imanı gittiği her yere ölüm getirecektir diye ekleyen Greear, şimdi hepimiz ve tüm kiliseler için birinci kuşağın inanç ilkelerini hatırlamak ve bunları takip etmek zamanıdır dedi. “Çünkü Tanrı kilisesini tamamlamadı.” (CP)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi