20 Nisan 2024 Cumartesi

Kutsal Kitap Doğrulandı: “Hayvanların Yüzde 90’ı İnsanlarla Birlikte Yeryüzüne Geldi”

Answers in Genesis’in kurucusu ve başkanı Ken Ham, hayvanların yüzde 90’ının Dünya’ya insanla birlikte ve eş zamanlı olarak geldiğini kanıtlayan yeni bir genetik araştırmanın kutsal kitapta geçen yaratılışı kanıtladığını iddia ediyor.

Human Evolution Dergisi’nde yayınlanan çalışma, 100 bin hayvan türünden alınan “DNA barkodlarını” incelediğini ve Phys.org’a göre, “Bugün Dünyadaki insanlar dahil olmak üzere 10 türden dokuzunun, 100,000 ila 200,000 yıl önce varolmaya başladığını” kanıtladığını aktardı.

Çalışmanın sonucu evrim teorisine karşı çıkıyor.

İsviçre’deki Basel Üniversitesi’nden araştırmacı David Thaler AFP’ye, bu sonucun çok şaşırtıcı olduğunu ve buna karşı olabildiğince sert bir şekilde mücadele ettiğini belirtti.

Phys.org’un bildirdiği gibi, bulgular evrimleşmenin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili birden fazla yerleşik fikri alaşağı etmiyorsa bile zor duruma düşürdüğü kesin.

Araştırma, felaket niteliğindeki bir olayın, 100 bin ila 200 bin yıl önce Dünya üzerindeki yaşamın çoğunu ortadan kaldırmış olduğu olasılığını ortaya çıkardı.

Ancak Ham, araştırmanın Kutsal Kitap’ın yaşamın kökenleri hakkında söylediği şeyi doğruladığını söyledi. Yaratılışçılar felaket olayının tufan olduğuna inanıyorlar.

Ham araştırmasını şu şekilde yorumladı; “Evrim, türümüzün büyük çoğunluğunun aynı zamanda dünyaya gelmiş olmasını beklemiyor ve türlerin bu açık genetik sınırlara sahip olmasını da beklemiyor. Ama bu, Kutsal Kitap’ta anlatılan bir dünya görüşünden beklediğimiz şeydir – evrimsel varsayımlar nedeniyle, 100 bin – 200 bin yıllık zaman dilimleri şişirilmiş olsa da, aslında bu yaratılışçıların sürekli söylediği şeydir.”

Answers in Genesis’te çalışan Harvard’dan Doktora sahibi bir araştırma biyoloğu olan Nathaniel Jeanson, “bu çalışmadaki evrimsel modelde, onların henüz tam olarak anlamadıkları şekilde büyük bir tehlike bulunuyor” diye ekledi.

Jeanson sözlerini, “Çalışma, çağdaş insanın kökenleriyle eşzamanlı olarak meydana gelen birçok türün var olduğunu öne sürüyor” dedi. “Mitokondriyal DNA’nın zaman bulgularından anlaşıldığına göre, modern insanın son 6 bin yıl içinde oluştuğunu biliyoruz. Bu nedenle, bu çalışma çok sayıda türün son 6 bin yılda oluştuğunu ima ediyor” şeklinde noktaladı. (Christian Headlines)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi