18 Nisan 2024 Perşembe

Kutsal Kitap İşaret Diline Çevriliyor

Rus Ortodoks Kilisesi ve Kutsal Kitap Çeviri Enstitüsü, Rusya genelinde işaret dili tercümanları iş birliği ile Kutsal Kitap’ı işaret diline çevirmeye karar verdi.

Rus Ortodoks Kilisesi’nin Sosyal Hizmetler ve Yardım Derneği’nin web sitesinde yayınlanan habere göre, Kutsal Kitap Çeviri Enstitüsü başkanı Vitaly Voinov, Kutsal Kitap’ı işaret diline çevirme projesi için yapılan toplantıda önemli bir adım attıklarını ve temel hedeflerinin Kutsal Kitap’ı en anlaşılabilir şekilde çevirmeyi planladıklarını vurguladı.

Vitaly Voinov, Kutsal Kitap’ı işaret diline çevirmenin oldukça zorlu ve hassasiyet gerektiren bir iş olduğunu, bu nedenle de çeviri sürecinin birkaç yıl sürebileceğini söyledi. “Söz konusu projeye bu kadar çok özen göstermemizin başlıca sebebi Kutsal Kitap’ın daha önce işaret diline çevirisinin yapılmamış olmasıdır. Bizler ilk kez hayata geçireceğimiz proje için elimizden geleninin fazlasını yapmayı hazırız. Tek hedefimiz Kutsal Kitap’ı en doğru şekilde çevirip Tanrı’nın sözünü daha fazla insana erişilebilir hale getirmek” dedi.

Kutsal Kitap’ın işaret diline çevirisi ise, 4 aşamada gerçekleşecek ve her çeviri tamamlandığında çevrilen bölüm işitme engelli topluluklar tarafından test edilecek. Yapılan çeviriler işitme engelli topluluklar tarafından onay aldıktan sonra internette yayınlanacak ve son olarak Audio CD ya da telefon uygulaması olarak halka sunulacak.

İbadet ve vaazların herkesin anlayabilmesi için Rusya Sağır Topluluklar Derneği, kilisedeki din adamlarına işaret dilinin temel eğitimini veriyor, sosyal hizmetler uzmanları ve gönüllüler ise vaazların işaret dilindeki versiyonunu içeren videolar hazırlayıp yayınlıyor.

Günümüzde Rusya topraklarında sağır ve işitme sorunu yaşayan insanların toplandığı 59 Ortodoks kilisesi bulunuyor.(Olga Daşcinscaia)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi