28 Mart 2024 Perşembe

Kutsal Kitap Müzesi 2017’de Açılıyor

ABD’nin başkentinde inşa edilen yüksek teknolojiye sahip İncil Müzesinin açılışı 2017 yılı sonunda planlanıyor.

World Religion News sitesinde yayınlanan haberlere göre; ABD’nin başkenti Washington’da inşa edilen dünyanın en büyük, yüksek teknolojiyle donanımlı ve sıra dışı tasarıma sahip İncil müzesinin açılışı 2017 yılının sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Söz konusu İncil Müzesinin ABD’de bulunan müzeler arasında en iyi ve en ilgi çekici olacağı tahmin edilmektedir. Müze kurucularının temel amacı İncili farklı inançlara sahip ve hatta imanlı olmayan insanlara en ilgi çekici şekilde anlatmaktı. Tasarımcı ve mimarlar salon dekorları ve hazırladıkları sergiler ile söz konusu amaca ulaştıklarını iddia ediyorlar. İncil’de bahsi geçen hikayeleri ziyaretçilere en iyi şekilde aktarabilmek için günümüzün son teknolojisiyle donanımlı salonlar ve özel efektler hazırlandı. Müze içerisinde kutsal kitapta bahsi geçen ağaçlardan oluşan bir bahçe ve tarihte yenen yemeklerin sunulduğu bir restoran bulunuyor. Ayrıca çocukların ilgisini çekebilecek İncil’deki hikayelerin gösterildiği özel salonlar da bulunmaktadır.

Böyle bir müzenin kuruluşundaki temel amaç ziyaretçilere İncil’de yaşanan her bir olayı en iyi şekilde anlatabilmek ve insanlara tarihi atmosferi hissettirebilmektir. Bunu yanı sıra her görüşe sahip kimselerin müzeyi ziyaret edebilmeleri ve tarihi en doğru şekilde anlayabilmeleri için müzede tarafsız anlatım tercih edilmiştir.

Müze Başkanı Cary Summers, İncil müzesinin dünya çapındaki tüm eğitimsel kuruluşlar arasında donanımı ve hizmeti ile bir numara olacağını söylüyor.

Müze yetkililerinin söylediğine göre İncil müzesini tamamen gezebilmek: tüm bölümleri ve sergileri dolaşmak için bir haftaya ihtiyaç var. Bu kadar uzun zaman dilimine sahip olmayan ziyaretçiler için gezi sırasında İncil hikayelerinin özetini içeren özel elektronik tabletler dağıtılacak. Böyle bir donanım ziyaretçilerin kendilerine özel gezi haritası hazırlamalarına da yardımcı olacaktır. Tabletlerde 10 farklı dilde rehberlik sunumlarını içeren hikayeler yer alacak.

İncil Müzesi 40 bin metrekarelik alanda yer alıyor. Bina içerisinde 12 tiyatro salonu , 384 plazma ekran, sunumların yapıldığı 93 projektör ve diğer birçok yüksek teknoloji ürününün yanı sıra 83 büyük sergi salonu yer alıyor.(Olga Daşcinscaia)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi