19 Mart 2024 Salı

Kutsal Kitap Uygulaması Kiliseyi Nasıl Büyüttü?

Uganda’nın kuzeyinde bulunan mülteci kampında kurulan yerel kilise, Kutsal Kitap uygulaması sayesinde beklenenden daha büyük bir gelişme gösterdi. Güney Sudan’daki savaştan kaçan kilisenin pastörü uygulamayı geliştirenlere teşekkür etti.

Kutsal Kitap uygulamasını Kuzey Uganda’daki kampta kullanmaya başlayan Pastör Alex Sokiri ve eşi, Haziran 2016’da askerlerin baskın yapması nedeniyle evlerini terk ederek Güney Sudan’ın Kajo Keji şehrine Kuzey Uganda’da bulunan kampa yerleştiler. Burada gördükleri ilk problemin göç eden insanların bu yeni yaşama adapte olma sorunları olduğunu belirten Pastör Sokiri, eVitabu isimli uygulamayı kullanmaya başladıklarını anlattı. Uygulamanın hem Kutsal Kitap’ı hem de pratik bilgileri ve teolojik kaynakları içerdiğini anlatan Pastör Sokiri’nin Harriet’e göre, hayatın zor olduğu kampta bazı insanların onlara gelerek intihar edeceklerini çünkü her şeyi geride bıraktıklarını anlattıklarını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Kilise üyelerimizi asla unutamazdık. Topluluğun önderleri olarak onları bir araya topladık ve ne yapmaları gerektiğini onlara anlattık. Çok basit gerçekler üzerine konuşup birlikte tapınan bir grup oluşturduk.”

Daha sonra Pastör Sokiri kampta bulunan diğer pastörlerle bağlantı kurmuş ve mevcut olan diğer toplulukların desteğini almaya çalıştıklarını ayrıca kamplardaki akıl hastalıklarının yaygın ve intihar oranlarının yüksek olduğunu bilerek bu gerçek ışığında yaptıkları hizmetin ne kadar önemli olduğunu fark ettiklerini belirtti.

eVitabu uygulamasının teolojik kütüphane olduğunu söyleyen Pastör Sokiri: “İnsanlar buraya geldiklerinde hiçbir şeyleri yoktu. Yemek ve barınak imkânı yoktu, ağaçların altında uyuyorlardı ve tamamen sarsılmış ve teşviklerini kaybetmişlerdi. Biz de onlara Tanrı’nın Sözü aracılığıyla umut vermeye ve düşüncelerini yenilemeye çalıştık” diyor.

Dediğine göre, bu uygulama ona bir rehberlik hizmeti ve kütüphane sunuyor ve neredeyse yaptığı hizmetin tüm aşamalarında uygulamadan yararlandığını söylüyor. Afrikalı Pastörler Birliği tarafından geliştirilen uygulama oldukça zengin bir içeriğe sahip. Vaazlardan, Kutsal Kitap versiyonlarına ve teolojik makalelere kadar birçok kaynağı barındırıyor.(CD)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi