25 Nisan 2024 Perşembe

Kutsal Kitap’ın Gerçekliği Bir Kez Daha Kanıtlandı

Amerikalı ve İsrailli uzmanlar, Kutsal Kitap’ın tarih konusunda yetkili bir kaynak olduğuna inandıklarını açıkladılar.

Son kazılar esnasında Babillerin, Yeruşalim’i kuşatmasının ardından kalan tarihi parçalara rastladılar.

Arkeolojik bulguların, Millattan Önce 6. yüzyıla ait olması ve 2. Krallar 25. Bölümün 4. ayetinde bahsi geçen olaylarla birebir örtüşmesi, Kutsal Kitap’ın güvenilir bir kaynak olduğuna dair görüşleri güçlendirdi.   

2. Krallar 25. Bölüm 4. Ayet: “Sonunda kentin surlarında bir gedik açıldı. Kildaniler kenti çepeçevre kuşatmış olmasına karşın, bütün askerler gece kral bahçesinin yolundan iki duvarın arasındaki kapıdan kaçarak Arava yoluna çıktılar.”

Yeruşalim Zion Dağı’nda kazılar yapan Kuzey Carolina Üniversitesi’nin (Charlotte) arkeolog ekibi, Babillerin Yeruşalim’i kuşattıklarına dair kanıtlar keşfettiklerini açıkladı.

Keşfedilen bulgular arasında: yanmış kıyafetler, ok uçları, kömürleşmiş odun parçaları, bronz objeler, demir ve mücevherlerin yanı sıra kırılmış seramikler de yer alıyordu.

Shimon Gibson

Kuzey Carolina Üniversitesi’nin “Zion Dağı” arkeoloji projesinin Direktörü Shimon Gibson, söz konusu keşiflerin onlar için bir sürpriz olduğunu açıkladı.

Kutsal Kitap, Kral Nebukadnezar birliklerinin, Süleyman’ın inşa ettirdiği 1. Tapınağı da dahil olmak üzere tüm evleri yaktırdığından bahsediyor. Yazılanlara göre, savaşçı birlikler bakır direkleri ve tapınaktaki değerli eşyaları alıp Babil’e götürdüler, Yahudileri ise kovdular. 

Shimon Gibson: “Keşfedilen her bir bulgu kentin yıkıldığını göstermektedir. Ayrıca Kral Nebukadnezar o zamanlar ‘ülkelerin yok edicisi’ olarak biliniyordu, bu da yapılan keşifleri destekleyen gerçeklerden biri oldu” dedi.

Gibson, arkeologların şehre yapılan Keldani saldırısının kanıtlarını bulduğunu kesin olarak söyleyemese de uzmanlar keşfedilen bulguların İncil metinleriyle birebir uyuştuğuna dikkat çekiyor. 

Gibson’a göre, keşifler Kutsal Kitap’ın güvenilir ve tarihsel olarak doğru bir belge olduğunu kanıtlıyor.

Shimon Gibson: “Son yıllarda, Kutsal Kitap’ta anlatılanların doğruluğu hakkında birçok tartışma yaşandı. Bazıları Kutsal Kitap yazılarını mitlerin bir meyvesi olarak görüyor, bazıları ise tarihsel bir kaynak. Her şeye rağmen her iki kitle de sadece Kutsal Kitap’a sadık kalınması gerektiğini savunamıyor. Bizim yaptığımız arkeolojik keşifler ise onların haksız olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu” açıklamasında bulundu.

Yeruşalim’in Zion Dağında kazılar yapan Kuzey Carolina Üniversitesi’nin (Charlotte) arkeolog ekibi, gelecek yaz yine Yeruşalim’e dönerek tam ölçekli kazılar gerçekleştireceklerini açıkladı. (cnl.news)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi