24 Nisan 2024 Çarşamba

Kutsal Merhamet Jübile Yılı Başladı

Katolik Kilisesi’nde 1300 yılından bu yana her 25 ya da 50 yılda bir günahlardan tövbe etme ve evrensel bir af dileme yılı olarak dönemin Papa’sı tarafından ilan edilen Kutsal Jübile Yılı, bugün başladı.   Olağanüstü Kutsal Merhamet Jübile Yılı olarak adlandırılan dönem,  8 Aralık 2015’te Papa Françesko’nun Aziz Petrus Bazilikası’nın Kutsal Kapısı’nı  açmasıyla başladı.  Kutsal Merhamet Jübile Yılı açılışına Emeritus Papa 16. Benedict de katıldı. Jubile yılı 20 Kasım 2016’ya kadar sürecek.

En son Kutsal Jübile “ Muhteşem Jübile” olarak bilinen Papa II. Aziz John Paul tarafından 2000 yılında yapıldı.

Papa Françesko, Olağanüstü Kutsal Merhamet Yılı için verdiği vaazda şunları söyledi:

“ Sık sık kilisede merhamet tanığı olmak ve kilisenin misyonunu nasıl daha net gösterebiliriz diye düşünüyorum. Ruhsal dönüşümle başlayan bu yolculuğu yapmalıyız. Bu nedenle Tanrı’nın merhametini temel alarak 2016 yılını Kutsal Yıl olarak ilan etmeye karar verdim. Merhametin olduğu Kutsal bir yıl olacak. Tanrı Sözü’nün parladığı bir yıl olsun istiyoruz. ‘Babanızın merhametli olduğu gibi, siz de merhametli olun.’ (Luka 6:36 ) Daha fazla merhamet!

Bu kutsal yıl, Evren’in Kral’ı, yaşayan Baba’nın merhametiyle 20 Kasım 2016 Pazar günü sona erecek. Kilisenin kutsal yolculuğunda her bir bireye müjdenin merhametini yeniden kazanması için yeni bir adım olsun diye bu kutsal merhamet yılını Papalık Konseyi’ne emanet ediyorum.

Eminim, tüm kilisenin, bizim gibi günahkarların en çok ihtiyacı olan şey merhamet, jübile yılında Tanrı’nın merhamet ürününü ve sevincini yeniden bulabileceğiz. Hiçbir zaman unutmayın, Tanrı hepimizi affeder ve Tanrı herzaman affedicidir. Hiçbir zaman Tanrı’nın affediciliğini sormaktan çekinmeyelim. Merhamet anası Meryem’in, gözlerimizi açması, çağrıldığımız sorumluluğu anlamamızı ve Kutsal Merhamet Yılı’na sadık bir tanıklık vermemiz için bize yardımcı olsun.

Patrik I. Bartholomeos’dan Hediye

Ekümenik Patrik I. Bartholomeos, Papa Françesko’ya  Kutsal Merhamet Jübile Yılı açılışı nedeniyle 50 sene önce iki mezhep arasında imzalanmış ortak bildiriyi hatırlatan bir hediye gönderdi. Hristiyan Birliği Papalık Konsey Başkanı Kardinal Kurt Koch  30 Kasım Aziz Andreas gününde İstanbul’da Ortodoks Lider Patrik I. Bartholomeos’la görüştü.  Ekümenik Patrik Bartholomeos, Kardinal Koch aracılığıyla Papa Françesko’nun İstanbul ziyareti sırasında Ekümenik Patrikhane’nin balkonunda cemaati selamlarken çekilen fotoğraflarını Papa’ya hediye olarak gönderdi. (BA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi