25 Nisan 2024 Perşembe

Kutsal Perşembe İstanbul Saint Esprit Katedrali’nde

Mesih İsa’nın Yeruşalim’e girişinin ardından kutlanan Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe günleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kutlandı. İstanbul’daki kutlamalar St. Esprit Katedrali’nde yapıldı.

Dün akşam İstanbul’da Saint Esprit Katedrali’nde Kutsal Perşembe ayini Episkopos Ruben Tierrablanca tarafından yönetilen ayine Peder Jacky Doyen, Peder Nicola Masedu ve Bebek’teki Sacré-Coeur Kilisesi’nden gelen rahipler eşlik etti.

Kutsal Haftanın en önemli günlerinden biri olan Kutsal Perşembe’de İsa Mesih’in çarmıha gerilmeden önceki gece, son Akşam Yemeği anılıyor. İsa Mesih’in 12 havarisinin ayaklarını yıkayarak ve öperek saygı gösterdiği bu son akşam yemeğinde alçak gönüllük ve sevgi mesajları verildi.

Episkopos Tierrablanca, verdiği vaazında Mesih İsa’nın son Akşam Yemeği’nden ve sevgisinden bahsetti. Ardından « ayak yıkama » ritüeli yapıldı. Monsenyör Tierrablanca, aralarında Iraklı, Afrikalı ve Hindistanlı mültecilerin olduğu 12 kişinin ayaklarını yıkayarak öptü.

Daha sonra Efkaristiya sırrı (Son Akşam Yemeği) ayini yapıldı. Ardından önce Episkopos, rahipler ve yardımcıları daha sonra cemaatin tapınması yapıldı.(SAT-7 TÜRK /Nathalie Ritzmann-İstanbul)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi