20 Nisan 2024 Cumartesi

Kuzey Koreli Hristiyan Kadın, Zulüm Görürken İsa Mesih’i 3 Kez İnkar Ettiğini Anlattı

Kuzey Kore’den iltica eden bir Hristiyan kadın, Kuzey Kore’nin Hristiyanlara ve diğerlerine zulmetmesini dünyanın “oturup sadece izlemeye devam edemeyeceğini” söyledi.

Ji Hyeona, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bu haftaki Harry S. Truman Binasındaki Din Özgürlüğünü Arttırma amaçlı yapılan bir bakanlık etkinliğinde konuştu. Kuzey Kore’den kaçmaya çalışırken uğradığı istismar ve işkence hikayesini anlattı.

Ji, “1998’de Kuzey Kore’den ilk kez kaçtığımdan beri, Kuzey’den dört kez kaçtım ve 2007’de Güney Kore’ye gelene kadar üç kez Kuzey’e ülkeme geri gönderildim” dedi. Bu arada, insan kaçakçılığı mağduru oldum ve aynı zamanda Kuzey Kore rejiminin “melez aşk” dedikleri şeyi kabul etmemesi sebebiyle anestezi bile yapılmadan şiddet uygulanarak kürtaj olmaya bile zorlandım.” dedi.

Üç kez ülkesine geri gönderildiğini ve inançlarının sorguladığını söyledi.

“Tıpkı Petrus’un İsa Mesih’i üç kez inkar ettiği gibi, o zamanlar ülkeme geri gönderildim ve sorguya alındığım her zaman yalan söyledim” dedi.

Ji’nin hikayesi ilk olarak, 1998’de ailesinden kaçmaya çalışmasıyla başladı. Babası tutuklandı ve onu bir daha görmedi. Daha sonra kendisi tutuklandı ve Kuzey Kore’ye geri gönderildi. Aynı yıl, Ji, Kuzey Kore’den ayrılmaya çalıştığı için tekrar tutuklandı. Kuzey Kore’nin 11 Numaralı Jeungsan Kampı’na gönderildi ve bir yıldan fazla bir süre kampta tutuldu. Sonra, 2000 yılında üçüncü kez kaçtı, 2002’de ülkesine geri gönderildi ve 2007’de son kez Güney Kore’ye kaçtı.

“Biz sadece oturup yaptıkları şeyi izlemeye devam edemeyiz, çünkü umursamazlık insanları öldürüp katleden en trajik araç. Martin Luther King, bir keresinde şöyle demişti: “En büyük trajedi kötü insanlar tarafından yapılan baskı ve zulüm değil, iyi insanların suskunluğudur.”(CHL/CP)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi