29 Mart 2024 Cuma

Kuzey Kore’nin Acımasız Rejiminden Kurtarıp Mesih’in Müjdesiyle Tanıştırdı

Yüzlerce Kuzey Koreliyi katı devlet rejiminden kurtarıp Mesih’in müjdesi ile tanıştıran 81 yaşındaki müjdeci sağlık durumundan dolayı emekliye ayrıldı.

Pastör John Yoon

Hristiyanları, Kuzey Kore’nin acımasız devlet rejiminden kurtarabilmek için yeraltı demiryolu kaçış planını tasarlayan Pastör John Yoon, istifa konuşmasında hayat hikayesinden bahsetti.

ABD’de Washington, Lynnwood’daki NewVision kilisesinde, KNKX radyo istasyonuna röportaj veren Pastör John Yoon, sağılık durumu yüzünden istifa etmek zorunda kaldığını belirterek: “Onlara yardım etmeye devam etmek isterdim” diye konuştu.

John Yoon, günümüzde Kuzey Kore sınırları içerisinde bulunan küçük bir yerleşim yerinde dünyaya geldi. 1951’de Kore Savaşı başladığında 12 yaşında olan Yoon, ailesini geride bırakarak ülkenin güneyine sığınmak zorunda kaldı ve o günden sonra bir daha ailesini göremedi.

John Yoon’un hayatı sığındığı yerde dolaşırken tesadüfen kiliseye uğramasıyla değişti.

John Yoon: “Bir akşam dua ettiğimde gökyüzünden büyük bir ateş omuzlarıma indi, işte o zaman Tanrı’nın gerçekten var olduğuna inandım” açıklamasında bulundu. 

Yoon, önce Rusya ve Çin’de müjdecilik yapmaya başladı. Daha sonra Kuzey Kore’de Hristiyanlığın yasak olduğunu duydu ve kendine yeni bir misyon belirledi. Doğduğu ülkenin topraklarına dönme kararı alan Yoon, Kuzey Koreli Hristiyanları acımasız devlet rejiminden kurtarıp Çin’in iç bölgelerine kaçmalarına yardımcı olabilmek için yeraltı demiryolu üzerinden bir kaçış planı tasarladı. Böylece yüzlerce Hristiyan’ı önce Çin’e orada ise kendilerini dini açıdan güvende hissedebilecekleri ülkeler olan Tayland veya Moğolistan’a gitmelerini sağlamaya başladı. 

Böylesine büyük bir plan John için hayati bir tehlike taşıyordu. Kuzey Kore yetkililerinin söz konusu durumu öğrenmesi, genç müjdecinin hapse atılması ve hatta idam edilmesi demekti.

Bir keresinde neredeyse tutuklanmak üzere olan John, Kuzey Kore-Çin sınırına dönmeden önce, ismini ve pasaportunu değiştirerek Amerika Birleşik Devletleri’ne sığındı.

Daha sonra çalışmalarına kaldığı yerden devam eden müjdeci 2015 yılında Çin’deki bir hapishaneye atıldı ve 15 ay tutuklu kaldı. Amerikalı yetkililerinin devreye girmesiyle serbest bırakılan John, günümüzde yaşamaya devam ettiği Amerika Birleşik Devletleri’ne döndü. 

John Yoon, sınırda geçirdiği onlarca yıl boyunca 300’den fazla Kuzey Koreliyi katı devlet rejiminden kurtardı.  

John Yoon ve Kızı Grace

John Yoon’un kızı Grace Yee, babasının sağlık durumunun izin vermesi durumunda Kuzey Kore’ye dönmek istediğini söyledi.

Grace Yee: “Babam, fiziksel nedenlerden dolayı misyonuna devam edemiyor, şimdiye kadar 300 kişiyi kurtardığı için çok üzgün çünkü Kuzey Kore’de yardıma ihtiyacı olan çok fazla kişi var” açıklamasında bulundu. (cnl.news, knkx.org / O.D)

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi