29 Mart 2024 Cuma

Las Vegas’ta Konsere Kanlı Saldırı

ABD’nin Las Vegas kentinde yapılan  Route 91 Harvest konserine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en 50 kişi hayatını kaybederken, 200’den fazla kişi de yaralandı. Bir otelin 32. katından aşağıya otomatik silahla ateş açtığı belirtilen saldırgan öldürüldü. Neveda Şerifi, saldırganın kimliğini açıkladı.

Yaşamını yitirenler arasında polis memurlarının da bulunduğu öğrenildi.
Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi.
Las Vegas polisi, saldırganı olay yerinde etkisiz hale getirdi.
ABD polisi, Nevada pakalı iki otomobilin arandığını duyurdu.
Polis, saldırıyla bağlantısı olduğu belirtilen Mariolu Danley isimli kadını yakaladı.Bu kişinin, saldırganın kız arkadaşı olduğu belirlendi.

Saldırgan 64 Yaşında Amerikalı Bir Erkek

Nevada şerifi, yaptığı açıklamada, saldırıyı Stephen Paddock (64) isimli bir Amerikan vatandaşının gerçekleştirdiğini söyledi.

Olayla ilgili açıklama yapan Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğünü söyledi. Lombardo, “Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz” diye konuştu.

Yerel haberlere göre, Amerika tarihinin en kanlı saldırısı olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

Papa, Las Vegas’taki terör eylemini anlamsız trajedi olarak nitelendirirken saldırı kurbanları için taziyelerde bulundu. Vatikan Devlet Sekreteri Pietro Parolina tarafından Las Vegas Başpiskoposuna gönderilen bir telgrafta; ‘’Françesko, Las Vegas’daki silahlı saldırı haberini aldığında derin bir üzüntü yaşadı. Papa, bu anlamsız trajediden etkilenen herkes ile ruhsal bağlantıda olduğunu söyledi.’’ açıklaması yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Las Vegas’taki saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saldırıyla ilgili şunları yazdı: ABD’nin Las Vegas şehrinde yaşanan terör saldırısını şiddetle kınıyorum.Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere tüm ABD halkına Türk Milleti adına başsağlığı diliyorum.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi