29 Mart 2024 Cuma

Libya Kıyılarından 600’e Aşkın Mülteci Kurtarıldı

Başbakan Yardımcısı ve İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini, İtalyan gemilerinin mülteci guruplarını Avrupa limanlarından birine götürmek yerine Libya’ya geri getirdiği söylentilerini yalanlayarak, Libya kıyılarına sığınan 600’e aşkın mültecinin kurtarıldığını açıkladı.

Matteo Salvini, Twitter üzerinden: “Libya sahil güvenliği son birkaç saat içerisinde denizden tam 611 mülteciyi kurtararak kıyaya çıkardı. Sivil Toplum Kuruluşu söz konusu durumu protesto ediyor, insan tacirleri ise işlerini kaybediyor.” paylaşımında bulundu.

Daha önce, İtalyan parlamentosunun “Özgür ve eşit” adlı küçük bir partisinden milletvekili olan Nikola Fratoyanni, petrol platformunda faaliyet gösteren ve İtalyan bayrağını taşıyan bir geminin Akdeniz’de 108 mülteciyi kurtardığını daha sonra da uluslararası hukuk kurallarını ihlal ederek Libya’ya geri getirdiğini açıkladı.

Salvini ise İtalyan tarafının bu operasyonların hiçbirine katılmadığını söyleyerek Nikola Fratoyanni’nin ortaya atmış olduğu bu iddiaları reddetti.

Nikola Fratoyanni’nin yapmış olduğu açıklama, Avrupa gemisinin ilk kez Libya’dan kaçan insanları geri getirdiği yönündeydi.

Kuzey Afrika ülkelerinden yasadışı göçle mücadele, İtalyan makamlarının önceliklerinden biri olarak ilan edilmiş durumda.

İtalya İçişleri Bakanlığı, bu yılın ilk üç ayında ülkeye sadece 16.9 bin göçmenin geldiğini ve bu sayının geçen yılın aynı dönemine göre % 80 daha düşük olduğunu bildirdi.

Salvini daha önce yaptığı açıklamalarında; İtalya’nın geçici olarak Akdeniz’de mültecilerin kurtarılması üzerine çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarının gemilerine karşı limanlarını kapattığını ve İtalya’yı ancak kartpostallarda görebileceklerini söyledi.

İtalya geçtiğimiz hafta içerisinde göçmenleri taşıyan gemilerin limanlarına girişini resmi olarak yasakladı.

İtalya tarafından reddedilen ve içerisinde 230’dan fazla mülteci taşıyan Lifeline adlı geminin, Malta’ya yanaştığı öğrenildi. İçerisinde 600 mülteci taşıyan Aquarius adlı gemiyi ise İspanya kabul etme kararı aldı. Diğer gemilerin rotası ise bilinmemekte.(ria.ru/world, news.rambler.ru/africa, iz.ru-OD)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi