25 Nisan 2024 Perşembe

IŞİD Militanları Irak’taki Asur Kilisesi’ni Patlattı

Blagovest-info.ru.’dan alınan bilgilere göre, ülkelerin tarihi ve kültürel mirasını bir şekilde imha etmeye devam eden IŞİD Çeteleri, geçen Pazar günü Irak’taki Asur Kilisesi’ni patlattı

IŞİD Terör örgütünün militanları Musul yakınlarındaki Karemlis şehrinde bulunan Barbara Fok Attal Kilisesi’ne birkaç patlayıcı yerleştirip patlattılar. Patlama sonrasında Kilise kullanılamayacak hale geldi.

Süryanilerin ağırlıklı olarak yaşadığı bir şehir olan Karemlis, 2014 yılında LIH terör örgütünün büyük saldırısından şehirde yaşayan Hristiyanlar şehri terk etti. Şehir içindeki çoğu dini yapı harabeye döndü. 2014 yılında meydana gelen büyük saldırıdan sonra Kilise binaları bomboş kaldı.

Avrupa’daki Asur Konfederasyon üyesi Afram Yakup, “Terör örgütünün hedefi ülkenin tarihsel ve kültürel mirasını yok etmek, bu yüzden de onlarca Ninova Süryani Kilisesi’ni ve antik eserlerinin çoğunu tahrip ettiler. Ninova yakınındaki Asur Kilisesi’nin patlatılması bizlere karşı yapılan bir saygısızlıktan öte, dünya kültür mirasına karşı işlenmiş bir suçtur. Biz Asurlular kötülüklerle olan mücadelemizde ne yazık ki yalnız bırakıldık’’ dedi.

Afram Yakup, batı hükümetleri Asurlulara karşı saldıran yerel askerleri bastırmak için herhangi bir destekte bulunmadıklarından dolayı kınadığını belirtti.

Afram Yakup, “Kuzey Iraktaki Hristiyanlara karşı zulmü durdurmak, kiliseler ve diğer kültürel anıtların tahrip edilmesini önleyebilmek için en kısa sürede bir çözüm yolu bulunmalıdır. Asuri ve Ezidilerin yerel silahlı örgütlerle olan mücadelelerine yardımcı olabilmek için akla gelebilecek bütün yolların denenmesi gerek” açıklamasında bulundu.

IŞİD çetelerinin söz konusu bölgeye gelişinden sonra eski kültürel anıtların buldozerlerle acımasızca yıkımı çetenin günlük görevlerinden bir tanesi haline geldi. Çetenin bu tür yıkımları gerçekleştirmesinde tek bir amaç söz konusu olabilir, o da Irak ve Suriye’de yakaladığı geniş topraklarda kendi halifelik gücünü kanıtlama arzusudur.(Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi