29 Mart 2024 Cuma

‘Mesih’in Mezarı’, 3D Olarak Gezilebilecek!

National Geographic Müzesi, ‘Mesih’in Mezarı’ nı 3D Tur olarak ziyaretçilere açıyor!

Washington DC’deki National Geographic Müzesi, geçtiğimiz hafta, Yeruşalim Kutsal Bölge’deki ‘Church of the Holy Sepulcre’ (Yeniden Diriliş Kilisesi) nde bulunan ve Hristiyanlığın en önemli miraslarından biri sayılan “Mesih’in Mezarı” na 3 boyutlu bir sanal tur açtı.

“Mesih’in Mezarı: Yeniden Diriliş Kilisesi” olarak adlandırılan üç boyutlu sergi, çarmıha gerildikten sonra İsa’nın cesedinin koyulduğuna inanılan mezarı “zengin bir anlatımı ve arkeolojik uzmanlığı, yenilikçi teknolojiyle” birleştirerek ziyaretçilere sunuyor.

Kilise, son zamanlarda önemli restorasyonlar geçirdi.

National Geographic kâşiflerinden Corey Jaskolski, LIDAR taramaları, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar kullanarak mezarın üç boyutlu halini yaratan ekibin bir parçasıydı.

Geçen sene kilisede yapılan restorasyon, arkeologların İsa Mesih’in yerleştirildiği orijinal kalker yatağı olabileceğine inanılan bazı önemli bulgulara ulaşmasına sağladı.

National Geographic’den Fredrik Hiebert bulgulara ulaşıldığında bu durumu; “Kesinlikle şaşkınım, dizlerim titriyor, çünkü bunu beklemiyordum. Yüzde 100 diyemeyiz, ancak mezarın yerinin zaman içinde değişmediğinin gözle görülür bir kanıtı olduğu sanılıyor ki, bunu bilimadamları ve tarihçiler on yıllardır merak ediyorlardı” şeklinde açıkladı.

National Geographic’ten yapılan açıklamaya göre, serginin 2018 sonbaharına kadar Washington’da açık olacağını söyledi.(ChristianPost)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi