29 Mart 2024 Cuma

Metropolit Fahd’a Resim ve Hurma Dalıyla Karşılama

Bir süredir Hatay’da bulunan Lazkiye Metropoliti Alber Asanasiyos Fahd, kilise ve cemaat ziyaretleri kapsamında hafta sonu Samandağ ve Mersin’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Samandağ St. İlyas Kilisesinde, çiçekler, hurma dalları ve kendi resimlerinin bulunduğu afişlerle karşılanan Metropolit Fahd, Mersin ve Tarsus ziyaretlerinde ise Aziz Pavlus Kilisesi’ni ile Aziz Pavlus Kuyusunu da gezdi.

Lazkiye Metropoliti Kadasetli Asanasiyos Fahd, geçtiğimiz hafta sonu Samandağ St. İlyas Kilisesini ziyaret etti. Fahd, Samandağ Cemaati tarafından ilgi ve coşkuyla karşılanırken, cemaat üyelerinin çocuklarının tuttuğu hurma dalları ile Metropolit Fahd’ın resimlerinin bulunduğu afişler, ziyareti daha görkemli hale getirdi.

Samandağ Ortodoks Kilisesi Pederleri Trifon Abdullah Yumurta ile Dimyan Yakupoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyaret sırasında Samandağ St. İlyas Kilisesinde kısa bir şükür duası da eden Metropolit Fahd, daha sonra kilise cemaati ile birlikte sohbet etti.

Tarsus ve Mersin’de de Ziyaretlerde Bulundu

Lazkiye Metropoliti Alber Asanasiyos Fahd, ziyaretleri kapsamında Mersin Ortodoks Kilisesi ile Tarsus’ta bulunan Tarihi Aziz Pavlus Kilisesi’ni de ziyaret etti.

Mersin Ortodoks Kilisesi Pederi İspir Teymur ve cemaat üyeleri ile birlikte olan Metropolit Fahd, buradaki şükür duasının ardından Tarsus’a geçerek Tarihi Aziz Pavlus Kilisesi ile Aziz Pavlus Kuyusunu da ziyaret etti.

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi