24 Nisan 2024 Çarşamba

Mısır Hükümeti Kiliseleri Tamir Ediliyor

Mısır’da El Sisi hükümeti 500’den fazla kiliseyi restore etti ve düzenledi.

Mısır’da Hüsnü Mübarek sonrasında iktidarı ele geçiren ve azınlıklara baskıyı yoğunlaştıran, kiliselere zarar verilmesinin meşrulaştıran ve cezasız bırakan Müslüman Kardeşler örgütünün üyelerinin zarar verdiği kilise ve diğer dini kurumlar hükümet tarafından yenileniyor veya düzenleniyor. Müslüman Kardeşler’i devirerek iktidara gelen ve yapılan seçimle Mısır Cumhurbaşkanlığı’na gelen Abdulfettah El Sisi, Milli Sosyal Yapılanma Planı’nın açılışında Müslüman Kardeşler tarafından tahrip edilen ve önceki hükumetler tarafından da ihmal edilen kiliselerin yenilenmesine ilişkin taahhüdünü yeniledi.

Mısır hükumeti, kiliselein tamirinin yanı sıra diğer Hristiyan yapılarınına yasal statü vermek ve yeni Kıptî kiliselerinin yapımı ve enstitülerinin kuruluşu için izinler veriyor.

Mısır’daki kiliseler, Ağustos 2013’ten beri kutsal yerlere isabet eden “Müslüman Kardeşler” saldırılarının sonuçlarını ortadan kaldırmak için yeniden yapılanma ve modernizasyon projeleri başlatmıştı.

Mısır’ın çeşitli yerlerinde kilise ve Hristiyanları hedef alan 90 saldırı düzenlenmişti. Minya’daki kiliselerde ve vandalizm eylemlerinden etkilenen Süveyş, Beni Suef ve Giza’daki sosyal tesis, hastane ve eğitim tesislerinin tadilatı başladı.

Kıptî Ortodoks Kilisesi Patriği Papa II. Tawadros, mevcut hükümetin derin yaraların izlerini iyileştirdiğini, toplumun istikrarı için gerekli olan gerçek vatandaşlık değerlerini verdiğini söyledi.

Kıpti Ortodoks Kilisesi tarafından sağlanan ülke genelinde dağılmış 2 bin 500 kilise ve ayin salonunun tapu sicil belgesi, tanımlanması ve mimarisi ile ilgili olarak incelenmeye devam ederken şimdiye kadar resmi statü olmadan ibadetini sürdürüyordu. (Fides/SG)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi