28 Mart 2024 Perşembe

Mısır’da İbadethaneye Bombalı Saldırı: 305 ölü

Mısır’daki katliamda 305 ölü ve 128 yaralı var!

Dün yaşanan acı olayda saldırganlar Ariş’in batısında yer alan Bir el Abed kasabasındaki El Ravza camisini hedef aldılar. Ciplerle gelip cuma namazı sırasında önce üstlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiği sonra da kaçanları taradılar. 100’den fazla kişinin de yaralandığı saldırıda ölenler arasında 30 çocuk bulunduğu belirtildi.

Mısırlı yetkililer cuma namazını hedef alan saldırganların sayısının 25-30 arasında olduğunu ve saldırı esnasında “IŞİD bayrağı” taşıdıklarını açıkladı.

Saldırı, 2013 yılından bu yana yarımadada yaşanan en kanlı saldırıydı. Olayın ardından  Kahire yönetimi üç günlük ulusal yas ilan etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdul Fattah el-Sisi güvenlik yetkilileri ile görüşmelerinin ardından saldırıya sert bir şekilde karşılık vereceklerini belirtti. Bölgedeki Ensar Beyt el Makdis adlı örgüt, üç yıl önce adını değiştirerek IŞİD’e katıldığını duyurmuştu.

Teröristler, aynı zamanda Hristiyan kiliseleri ve güvenlik güçlerini hedef alıyorlardı. Bu sefer Sufi Müslümanların gittiği bir caminin hedef alınması ülkede şok yarattı.

Türk Dışişleri Bakanlığı, resmi sitesinden yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Açıklama şöyleydi:  “Bugün (24 Kasım) Mısır’ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz”

Mısır’daki saldırı nedeniyle Türkiye’de milli yas ilan edildi

24 Kasım tarihinde Mısır’da El Ravda Camisi’ne yapılan terör saldırısı nedeniyle Türkiye’de bir günlük milli yas ilan edildi. Başbakanlık’tan yapılan açıklamada bir günlük milli yas ilan edilmesine ilişkin, “24 Kasım’da Mısır’da El Ravda Camisi’ne yapılan menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acısından dolayı bir gün süreyle milli yas ilan edilmiştir. Bu çerçevede, 27 Kasım Pazartesi günü güneşin batışına kadar bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya çekilecektir” denildi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi