23 Nisan 2024 Salı

Mısır’da Kıpti Cinayetleri Gündemde

Mısır’da 2017 yılının başından itibaren öldürülen Kıpti Hristiyanların sayısı beşe yükseldi. World Watch Monitor, faili meçhul cinayetlerin kurbanlarının başı kesilerek öldürüldüğü bilgisini verdi.

Ocak ayının ilk iki haftası içerisinde işlenen 4 cinayetin ardından, 5’inci cinayet de geçtiğimiz haftalarda Mısır’ın gündemine oturdu.

World Watch Monitor, son öldürülen 37 yaşındaki İshak İbrahim Faiz Younana’nın iki çocuk babası olduğunu ve  ölü bedeninin kardeşi tarafından bulunduğunu açıkladı. 13 yıldır Kahire’de maden suyu fabrikasında çalışan İshak’ın kesik başı evinde bulundu. Habere göre, Mısır polisinin daha önceki cinayetlerde de yapmış olduğu gibi, bu cinayete de soygun teşhisi koyulduğu, fakat evin dağılmaması polisin iddialarını yalan olabileceği yazıldı.

Öldürülen İshak Younan’ın kardeşi Magdi Younan’ın, World Watch Monitor’a vermiş olduğu bilgilere göre, bir düğün için ailesinin yanına gitmiş ve geçtiğimiz haftalarda çalışmaya devam etmek için Kahire’ye dönmüş. Magdi Younan, İshak’ın eşinin 3 gün boyunca telefonlarına cevap vermemesi üzerine, kendisini aradığını söyledi. Daha sonra kardeşinin işe gitmediğini öğrenince, evine giderek kapıyı zorla açtığını ve İshak’ı kanlar içinde yerde yattığını belirtti. Evde boğuşmaya dair hiçbir delilin olmadığını söyleyen Younan, evdeki tüm eşyaların yerinde olduğunu ancak polisin cinayetin hırsızlık sonucu gerçekleştiği yönündeki iddiaları olmasına rağmen, kardeşini öldürenin hırsız olduğuna inanmadığını söyledi.

İshak’ın ailesi bu gizemli cinayet karşısında şaşkın ve acı içindeler. Kim ona zarar verebilir ve neden sorularına henüz bir yanıt bulunamadı.

Bu cinayetten birkaç gün önce de 35 yaşındaki Hristiyan olan cerrah ve 2 çocuk babası Bassam Safwat Atta da aynı şekilde evinde boynu kesilerek öldürüldüğü haberleri basında yer almıştı.

Bassam’ın komşusu olan Mohles Neji, cinayet ile ilgili World Watch Monitor’e yapmış olduğu açıklamada,  İshak cinayetinde olduğu gibi Bassam’ın evinde de herhangi bir eşya çalınmamıştı adam boynu kesilerek öldürüldü’’ açıklamasında bulundu.

Aynı şekilde 3 kişinin daha öldürülmesine rağmen Mısır polisinin cinayetleri hırsızlıkla ilişkilendirdiği yazıldı. World Watch Monitor, cinayetlerin kurbanların ortak noktası olan inançları yüzünden olduğu fikrini savunuyor.(Olga Daşcinscaia)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi