24 Nisan 2024 Çarşamba

Mısır’da sükunet çağrısı

mursi

Mısır’da Başkent Kahire’nin kuzeyindeki Kalyubiye kentinde Hristiyanlar ile Müslümanlar arasında çıkan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği çatışmaların ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi soruşturma açılması için talimat verdi. Kopt Kilisesi’nden yapılan açıklamada da sükunet çağrısı yapıldı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Mursi’nin olayla ilgili soruşturma başlatılması ve sonuçlarının kamuoyuna açıklanması talimatını verdiği kaydedildi.
Açıklamada, Mursi’nin yetkili kurumlarla olayları yakından takip ettiği, Kopt vatandaşların ve Katedralin korunması için gerekli tedbirlerin alınması yönünde talimat verdiği belirtildi.
Bu arada, Koptik Katedrali’nden yapılan açıklamada, sukunet çağrısı yapıldı ve Kopt Patriği Tawadros’un krize çözüm bulunması için İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim ile görüşmelere devam ettiği vurgulandı.
Geçen Cuma Kahire’nin kuzeyindeki Kalyubiye iline bağlı el-Husus semtinde, biri Hristiyan diğeri Müslüman iki aile arasında çıkan çatışmada 4’ü Hristiyan biri Müslüman 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.
Olayın Hristiyan bir vatandaşın Ezher’e bağlı bir dini okulun duvarına Müslümanlara hakaret içeren ifadeler yazması nedeniyle başladığı ifade edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi