29 Mart 2024 Cuma

Mısırlı Kıptiler, Eşit Haklar İçin Washington’da Bir Araya Geldi

Bu yılın en önemli politika etkinliği olarak dünya basınında yer alan ve Washington’da gerçekleştirilen “Mısır Kıptileri Zulmün Biçimleri” adı verilen konferansta; Mısır Hükümeti’nin, Kıptilere daha fazla koruma sağlaması, ülke içinde eşitlik elde etmeleri adına tavsiyelerde bulunmak ve öneriler sunmak için kendi alanlarında uzman birçok kişiyi bir araya getirdi.

Kıpti Dayanışması, 21-22 Haziran 2018 tarihinde Washington DC’de yapılan organizasyonla 9’uncu kez bir araya geldi. “Mısır Kıptileri: Zulmün Biçimleri” olan konferans, Mısır Hükümeti’nin Kıptiler için daha fazla koruma sağlaması, Mısır’da eşitlik elde etmelerine yardımcı olma konusundaki görüşlerini ve tavsiyelerini paylaşmaları için üst düzey parlementerleri, akademisyenleri ve politika uzmanlarını buluşturdu.

Konferans, 22 Haziran’da yapılan gala yemeğiyle sona ererken Gala yemeğinde, Macaristan’ın Zulme Uğrayan Hristiyanlar için Yardım Kurumu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Azbej Tristan bir konuşma yaptı.

Mısır, terörle mücadele kisvesi altında, diğer önemli sivil özgürlüklerin yanısıra, basın ve örgütlenme özgürlüğüne müthiş bir baskı yapmaya devam ediyor. Mısırlı İslamcıların Mısırlılara yönelik saldırıları, geçtiğimiz yıllarda, sadece 2017 yılında 100’den fazla kişinin öldürülmesiyle dramatik bir şekilde arttı. Bu yıl etkinlik, Mısır’da Kıptilerin sürekli ayrımcılığa ve zulme maruz kalmasının çeşitli biçimlerine ve onların eşitliğe ulaşmasına yardımcı olacak tavsiyelere odaklanılarak gerçekleştirildi.

Halka ve basına açık yapılan konferansta toplantı hakkında bilgi almak isteyenler internet üzerinden konferansı takip etti.

Özellikle Mısır’ın Kıptileri olmak üzere azınlıklara yardım etmeyi hedefleyen bir kuruluş olan Kıpti Dayanışma (Coptic Solidarity), Mısır’daki demokrasiye, özgürlüğe ve tüm Mısır vatandaşlarının temel haklarının korunması için çalışanlarını desteklemektedir. Kıpti Dayanışma, Kanada ve Avrupa’daki (Solidarité Copte) bağlı kuruluşlarla işbirliği içindedir.(Prweb)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi