25 Nisan 2024 Perşembe

Myanmar’da Hristiyan Azınlıklara Karşı Zulüm Bitmek Bilmiyor!

Myammar’da azınlıklara yönelik etnik temizlik kampanyasının hedefi halinde olan Hristiyan Kaçinlerin uğradığı zulüm ve yaşam koşulları görüntülendi.

Merkezi İngiltere’de bulunan Sky News muhabirleri, son dönemlerde insan hakları ihlalleriyle uluslararası toplumun dikkatini çeken Myanmar ordusunun uzun zamandır operasyon düzenlediği ve on binlerce kişinin yerinden edildiği Kaçin eyaletine büyük uğraşlar sonucu girdi ve bölgedeki durumu görüntüledi.

“Kaçinli Kadın Görünce Hamile Bile Olsa Tecavüz Ediyorlar”

Görüntülerde konuşan Kaçinli bir kadın, Myanmar ordusunun etnik temizlik uyguladığının altını çizerek, “Ordu mensupları, Kaçinli sivilleri görünce öldürüyor. Kaçinli bir kadın görünce hamile bile olsa tecavüz ediyorlar.” diye konuştu.

Myanmar ordusunun ateşe verdiği evlere yer verilen görüntülere, ormanlık bölgelerden ve zorlu yollardan sırtlarında yükleri ile evlerini terk etmek zorunda kalan Kaçinliler yansıdı.

Zulüm Görüntülere Yansıdı

Bölgedeki çatışma sesleri ve ormanların arasından yükselen dumanların olduğu kayıtlarda, yıkılan bir evin içinde yaralı halde yatan bir genç görüntülendi.

Haberde, evlerini terk etmek zorunda kalan Kaçinlilerin kamplardaki hayata tutunma mücadelesine ve kamplardaki yetersizlikler de gözler önüne serildi.

“İnsanlığa Karşı Birçok Suç İşliyorlar”

Kaçin Bağımsızlık Ordusu (KIA) mensubu bir kişi de Myanmar ordusunun bölgedeki operasyonları için “Görüyorsunuz insanlığa karşı birçok suç işliyorlar. Birçok haksız tutuklama var. Bunlar gerçekten görevin kötüye kullanılması. İnsanları kasten evlerinden çıkarıp başka yerlere göç etmeye zorluyorlar.” ifadelerini kullandı.

Çatışmalar Yüzlerce Can Aldı

KIA, ülkenin kuzeyindeki Hristiyan inancına mensup etnik Kaçin halkının hakları ve özerklik için on yıllardır mücadele yürütüyor. Kaçin isyancılar ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalar 17 yıl süren ateşkesin ardından 2011 yılında yeniden başlamıştı. Çatışmalar nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti, 100 binden fazlası yerlerinden oldu.

Bölgedeki çatışmalar nisan ayında şiddetlendi ve kısa sürede binlerce kişi yerinden edildi. Son olarak Myanmar yönetiminin Kaçin’e gazetecilerin ve yardım kuruluşların girişini engellediği kaydedildi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi