20 Nisan 2024 Cumartesi

Narnia Günlükleri’nin Televizyon ve Film Serileri Geliyor

Netflix, C.S. Lewis’in ikonik kitap serilerinden olan Narnia Günlükleri için dizi ve film projeleri planladığını ve C.S. Lewis Company ile birkaç yıllık anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

“Lewis’in sevilen ‘Narnia Günlükleri” hikayeleri dünya çapında her yaştaki okuyucular arasında yankı uyandırdı” diyen Netflix’in baş içerik sorumlusu Ted Sarandos, “Aileler; Aslan gibi karakterlere ve Narnia’nın tüm dünyasına aşık oldu ve önümüzdeki yıllar boyunca onların evi olmaktan heyecan duyuyoruz.”

The Lion, The Witch ve Wardrobe (Aslan, Cadı ve Dolap, Prens Kaspiyan ve Şafak Yıldızının Yolculuğu) Prince Caspian ve The Voyage of the Dawn olmak üzere, Lewis’in sevilen kitapları 2005 ve 2010 yılları arasında çok sayıda sinema uyarlamaları üretildi. Son televizyonda yayınlanan uyarlaması ise, 1988 ve 1990 arasında yayınlanan Bafta ödüllü BBC dizisiydi.

Netflix, yapmış olduğu bu anlaşmayla yedi Narnia kitabının haklarına sahip olan ilk şirket olarak tarihe geçti.

CS Lewis’in üvey oğlu Douglas Gresham,“Her yerden insanların Narnia’yı daha fazla görmeyi dört gözle beklediklerini, üretim ve dağıtım teknolojisindeki ilerlemelerin, tüm dünyada Narnia maceralarını hayata geçirebilmemizi sağladığını bilmek harika. Bu hedefe ulaşmak için en iyi araç gibi görünüyor ve onlarla bu hedefe doğru çalışmayı dört gözle bekliyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Yayın Tarihi Açıklanmadı

Yayın tarihi hakkında herhangi tarih verilmezken son Narnia filmlerini üreten Mark Gordon; Douglas Gresham ve Vincent Sieber ile birlikte yönetici yapımcı olarak hareket edeceği bildirildi.

Hollywood’daki yapımlarla ilgili son haberleri veren Deadline sitesine göre, Gordon ilk olarak film ve televizyon projelerinin Marvel yapımlarına benzeyen Narnia tabanlı bir evren üretme fikrine sahipti. Lewis’in eserleriyle bağlantısı olduğundan, paketi Netflix’e götürdü ve anlaşma güvence altına alındı. Gordon, “Narnia, çeşitli nesil ve coğrafyaya yayılan nadir topraklardan biri” dedi. “Üstlenmeyi umduğumuz çok sayıda yapıma başlamak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Anlaşma, halihazırda Yüzüklerin Efendisi dizisini üreten Amazon ile karşılaştırmalar yapılmasına neden oldu.(independent.co.uk)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi