19 Mart 2024 Salı

NASA: “Yellowstone Kalderası İnsanlığı Yok Edebilir”

NASA: Yellowstone Kalderası’nın patlaması insanlığı yok edebilir.

NASA’nın yaptığı son araştırmalar Süper Yanardağlar’ın patlaması insanlığın %99’nu yok edebileceğini gösterdi.

NASA uzmanlarının söylediklerine göre; Amerikan eyaleti Wyoming’nde bulunan Yellowstone Kalderası’nın patlaması, dünyaya bir asteroidin düşmesinden çok daha fazla zarar verecek.

72 kilometre çapında bir alana yayılmış ve kırmızı-sıcak bir magma ile dolu olan kalderanın harekete geçmesi halinde, atom bombasına denk bir patlamaya neden olacağı belirtiliyor.

Yellowstone Kalderası’nın aktif olması durumunda volkanik patlamanın etkisi Kamchatka’daki Pasifik Okyanusu’nun diğer tarafında bile hissedilebilecek. Yellowstone Kalderası aktifleşirse 60 kilometre etrafını tamamen yok edecek, toprağın üstü kül tabakasıyla kaplanacak, atmosfere yükselen toz ve gazlar yüzünden ise dünya çapında onlarca yıl sürebilecek ve milyonlarca insanın ölümüne neden olabilecek “volkanik kış” yaşanacak.

NASA uzmanlarının patlama ile ilgili yaptıkları çarpıcı açıklamalardan sonra bir kurtuluş planının hazırlanması gerektiğini vurguladılar.

Araştırmaya göre, gezegende yaklaşık 20 tane SüperYanardağ bulunuyor. Felaket patlamaları ise her 100 bin yılda bir gerçekleşiyor.

NASA temsilcisi Brayen Uilkoks; “Asıl amacımız Yellowstone Kalderası’nın insanlık  için tehdidini elimizden geldiğince azaltmak olmalı” açıklamasında bulundu.

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi