29 Mart 2024 Cuma

Netanyahu, kilise kundaklamasını “rezil suç” olarak tanımladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Bu sabah kiliseye yapılan çirkin saldırı, hepimize karşı düzenlenmiştir” dedi.

netanyahuİsrail’in kuzeyinde bir kilisenin ateşe verilmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Netanyahu, İsrail iç istihbarat birimi Şin Bet’in başkanı Yarom Cohen’i arayarak, “saldırının hızlı ve etraflıca soruşturulması talimatı” verdiğini belirtti.

“Bu sabah kiliseye yapılan çirkin saldırı, hepimize karşı düzenlenmiştir” diyen Netanyahu, şunları kaydetti:

“İbadet özgürlüğü İsrail’de bizim temel değerlerimizden biridir ve hukuki güvence altındadır. Bu rezil suçu işleyenler hukukun gücüyle karşılaşacaklardır. Nefret ve hoşgörüsüzlüğün bizim toplumumuzda yeri yoktur.”

İsrail’in kuzeyindeki Galile (Celile) kenti yakınlarında bulunan “Multiplication of the Loaves and Fishes” (Somun ve Balık Çoğalımı) Kilisesi’ne saldırı düzenleyen kimliği belirsiz kişiler, mekanı ateşe vermiş ve duvara İbranice olarak “Hristiyanlık karşıtı” grafiti yazmıştı.

İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfeld konuya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırının faillerini bulmak için soruşturmanın devam ettiğini belirterek, “Devam eden polis araştırması sonucu kilisedeki yangının kasti olarak başlatıldığı belirlendi. Bugün saldırıyla ilgili 16 (Yahudi) genç gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı” ifadelerini kullanmıştı.

Hristiyanlar, saldırıya uğrayan söz konusu kilisede Hz. İsa’nın beş ekmek ve iki balıkla beş bin kişiyi besleyerek mucize gösterdiğine inanıyor. (AA)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi