19 Nisan 2024 Cuma

Nikaragua’da Binlerce Vatandaş Katolik Kilisesi’ne Destek Mitingi Düzenledi

Nikaragua’da hükümet karşıtı binlerce vatandaş, muhalefetin yanında yer almakla suçlanan Katolik Kilisesine destek yürüyüşü için bir araya geldi.

Nikaragua’da hükümet karşıtı binlerce vatandaş, Devlet Başkanı Daniel Ortega’nın, muhalefetin yanında yer almakla suçladığı Katolik Kilisesine destek yürüyüşü için bir araya geldi.

Nikaragua’nın Başkenti Managua’daki yürüyüşe farklı inanç mensupları ile herhangi bir inanca sahip olmayan kişiler de katıldı. “Adalet” ve “özgürlük” sloganları atan göstericiler, kiliseye polis baskısına karşı sesini yükseltmeye devam etmesi çağrısında bulundu.

Katolik Kilisesi Ruhbanı Carlos Aviles, “İbadethanelerimiz, ihtiyacı olan herkese daima açıktır. Bunun için eleştiriliyor olsa da kilise taraflar arası diyaloğu desteklemeyi sürdürecek.” ifadesini kullandı.

Nikaragua İnsan Hakları Derneği hafta içi yaptığı açıklamada ise, nisan ayında başlayan protestolarda şimdiye kadar 448 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Ülkede sosyal güvenlik reformlarına karşı yapılan protestolar, nisan ayında büyük çaplı kitle eylemlerine evrilmişti.

Hükümet yetkilileri ve muhalif gruplar, 16 Haziran’da Katolik Kilisesinin ara buluculuğunda başkent Managua’da görüşmüştü.

Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, şiddet olaylarının derhal durdurulması telkininde bulunulmuştu.

Protestocular, Devlet Başkanı Daniel Ortega ve Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi (FSLN) hükümetinin istifasını talep ediyor.

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi