29 Mart 2024 Cuma

Norveç’te Sokak Vaizi Saldırıya Uğradı

Norveç’in Trondheim kentinde sokak ortasında bir hastaya yardım etmeye çalışan ve ona dua eden Hristiyan vaiz, 4 kişilik radikal grubun saldırısına uğradı. 

Avrupa’da Hristiyanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Gözlemevi’nin websitesinde, yaralı adama dua eden Roar Fløttum adlı sokak vaizinin saldırganlar tarafından dövüldüğü, soyulduğu ve Hristiyanlığı inkar etmesi için tehdit edildiği bildirildi. 

Fløttum talihsiz olayın ardından, ‘‘Banka kartımı, şifremi, cep telefonumu istediler. Karttan para çekmeye çalışırlarken 1 saat boyunca rehin tutuldum. 10 bin kron (yaklaşık bin ABD doları) çektiler. Rehin tutulduğum sırada Arapça bazı kelimeleri söylememi istediler. Korkuyordum ve beni öldüreceklerini düşündüm. Bıçakları vardı ve geriye görgü tanığı bırakmak istemediklerini söylediler’’ açıklamasında bulundu.

Yetkililerle temasa geçmemesi istenen vaiz, olayın ardından hemen polise başvurdu. Sağlığının iyi olduğunu söyleyen Fløttum, arkadaşlarından saldırganlar için dua etmelerini istedi. ‘‘Dün Trondheim Center’da soyuldum ve şiddete maruz kaldım. Lütfen faillerin yakalanmaları ve ihtiyaç duydukları yardımı alabilmelerini dileyin’’ dedi.

Henüz saldırganların yakalandığı bilgisine ulaşılmadı. Ancak polis, saldırının gerçekleştiği yerdeki güvenlik kameralarını topluyor. Yetkililer, video görüntülerinden saldırganların bulunabileceğini umuyor.

Fløttum, müjdeyi duyurmaya devam edeceğini söyleyerek, ‘‘Durmak gibi bir planım yok. Ben sadece Tanrı’nın, insanlara olan sevgisini duyurmak istiyorum’’ açıklamasında bulundu. (CBN)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi