29 Mart 2024 Cuma

Nuh’un Gemisi Müzesi Açılıyor

Amerika Birleşik Devletlerinde bu yaz “Nuh’un Gemisi Müzesi” açılması planlanıyor. Müzede Hristiyanlık’a ait birçok eser sergilenecek.

7 Temmuz 2016 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Kentucky bölgesinde bulunan ‘Creation Museum’ yani Yaratılış Müzesi yakınlarında “Nuh’un Gemisi”  projesinin açılışı gerçekleşecek. Projenin kendi internet sayfasından alınan bilgilere göre, geminin inşaatı 2014 yılının Şubat ayında başladı.

Proje organizatörleri, Nuh’un Gemisi’nin kurtuluşu simgelediğini belirterek, “Bizce bu proje günümüzdeki Hristiyanlık’ın başlangıcını anlatmak için en büyük yapılarından olacak. Gemiyi her sene milyonlarca kişi ziyaret edecek ve aynı zamanda Hristiyanlık’ın tarihi gerçeğine tanıklık edecek.” açıklamasını yaptı.

150 metrelik geminin tasarımında büyük tufandan önceki hayata dair birçok şeyin olduğu bir sergi de olacak. Aynı zamanda Kutsal Kitap’ta sözü geçen ve Nuh’un kurtarmış olduğu hayvanlar da gemiye yerleştirilecek. Gemi içerisinde birçok restoranın da açılması planlanıyor. Restoran menülerinde eski dönemlerde yenen yemekler yer alacak.

Müze açılışına özel ilk 40 gün, gece gündüz hizmet verilecek ve günde yaklaşık 16 bin kişi ağırlanabilecek. (Olga Daşcinscaia)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi