25 Nisan 2024 Perşembe

Oper Doors yıllık raporu açıklandı

İnançlarından dolayı baskı gören Hristiyanlara yardım eden uluslararası yardım kuruluşu Open Doors’un 2011 yılı izleme raporu açıklandı. Raporu göre Türkiye, Hristiyanlara en çok baskı uygulayan ülkeler listesinde 31. sırada yer alıyor.

Raporun Türkiye kısmında,  medyanın ve eğitim kurumlarının yönlendirişi sonucunda,  halkın Türkiye’deki Hristiyanları “ajan” olarak gördüğü belirtildi. Raporda Hristiyan azınlık için en güvenli yerin, Kuzey Irak olduğu açıklandı.  

Faaliyetlerine 1955’te başlayan Open Doors, her yıl Hristiyanlara yönelik baskı ve şiddet, devletlerin Hristiyan inancına bakışı gibi birçok kritere dayanarak “Hristiyanlar İçin Tehlikeli Bölgeler” haritası hazırlıyor. Open Doors’un 2011 haritasında 50 ülke, ‘Tehlikeli Ülkeler’ listesinde yer aldı.

KUZEY KORE LİSTE BAŞI

Listenin ilk sırasında geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kuzey Kore yer aldı. K.Kore’de hiç bir şekilde Hristiyan inancına tahammül edilmediğini duyuran kuruluş, Hristiyanların hapis ile ölüm cezasıyla tehdit edildiğini ve dini vecibelerini gizli şekilde yerine getirdiklerini bildirdi. Bu ülkede yaşayan 400 bine yakın Hristiyan’ın ikinci sınıf görüldüğüne dikkat çeken kuruluş, 70 bin Hristiyan’ın çalışma kamplarında esir tutulduğunu belirtti.

‘Tehlikeli ülkeler’ listesinde Kuzey Kore’yi ise sırasıyla şu ülkeler izledi: Afganistan, Suudi Arabistan, Somali, İran, Maldivler, Özbekistan, Yemen, Irak, Pakistan, Eritre, Laos, Kuzey Nijerya, Moritanya, Mısır, Sudan, Bhutan, Türkmenistan, Vietnam, Çeçenistan, Çin, Katar, Cezayir, Komorlar, Azerbaycan, Libya, Umman, Brunei, Fas, Kuveyt, Türkiye, Hindistan, Myanmar.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi