25 Nisan 2024 Perşembe

Orta Doğu’da Milyonlar Mesih’e Geliyor

Yapılan araştırmalara göre, Orta Doğu’da azınlıklara yapılan zulümlerin ardından milyonlarca kişi “özgürlük dini” olarak gördükleri Hristiyanlığı seçiyor. Bazı kiliseler, zulüm sonrasında oluşan “manevi açlıktan” dolayı milyonlarca insanın İsa Mesih’i kabul edeceğini söylüyor.

O bölgedeki Hristiyan radyo yayınlarını destekleyen Voice Of the Martyrs Canada (Şehitlerin Sesi Kanada), BosNewsLife’a, terörizm, zulüm ve savaş yüzünden Irak’tan ve Suriye’den gelen Hristiyan olmayan mültecilerin göç etmesine rağmen Hristiyanlığı kabul etmeye karar verdiğini belirtti.

VOMC, “Binlerce binlercesi İsa’ya geliyor. Irak’taki radyo istasyonlarımız ile düzenli olarak iletişim halindeyiz ve Orta Doğu’da ailesi olan birçok insanla konuştuk” dedi. Orta Doğu’daki yayıncılar, ziyaret ettikleri yerlerde Mesih’e gelen birçok kişinin olduğunu anlattıklarını belirtti.

İran’da, ev kiliselerinin olduğunu ve hükümet tarafından düzenli olarak hedef alınarak kapandığını, zulme rağmen Elam Hizmetleri gibi kurumların büyüdüğünü açıkladı. İran’da, 1979 yılında sadece 500 Hristiyan’ın olduğu ancak bugün yaklaşık 360 bin kişinin imanlı olduğu belirtildi. Kilise liderleri, önümüzdeki birkaç yıl içinde insanlardaki manevi açlıktan ve ülkenin rejiminde dolayı kiliseye milyonlarca kişinin geleceğine inanıyor.

Orta Doğu’dan gelen birçok mültecinin müjdeyi duymasıyla Hristiyanlığı kabul ettiği ve kilise topluluklarının arttığı söyleniyor. Örneğin Berlin Steglitz’indeki Trinity Kilisesi, cemaatinin 150’den 700’e yükseldiği, Avusturyalı Katolik Kilisesi’nde 2016 yılının ilk üç ayında vaftiz başvurularının neredeyse yüzde 70 oranında arttığı göründü.

The Independent gazetesi, Aralık ayında yayınlanan bir makalesinde Almanya’daki birçok kilisede bulunan mültecilerin özellikle de İranlıların, Hristiyanlığın özgürlüğe giden yolda yeni bir şans olarak gördüğünü ve giderek büyüdüğünü yazdı. Berlin’de bulunan Evangelical-Freikirchlichen Gemeinde’den peder olan Matthias Linke, Almanya’ya gelen birçok mültecinin ‘dinimi seçebilirim ve bir özgürlük dini seçmek isterim’ diye düşündüğünü söyledi ve sözlerine “Vaftiz ettiğim birçok İranlı için Hristiyanlık özgürlük” diye ekledi.(Elise M.)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi