19 Mart 2024 Salı

Ortadoğu’daki Hristiyanlar İçin Ekümenik Dua Kahvaltısı Düzenlenecek

Ortadoğu’daki Hristiyanların sıkıntıları dünyanın pek çok yerinde dikkate alınmaksızın devam ediyor. Tüm bunlara karşın Azize Rafka Umut ve Merhamet Hizmeti gibi örgütler yılmaksızın zulüm görenlerin sesini duyurmak için mücadele vermeyi sürdürüyor.

Bu yıl Maruni bir rahibe olan Azize Rafka adına açılan Umut ve Merhamet Hizmeti, 17-18 Ağustos’ta düzenlenecek olan Dördüncü Ekümenik Dua Kahvaltısı’na ev sahipliği yapacak. Çeşitli yerel dini liderleri bir araya getiren barış için özel ayin, Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletine bağlı Denver şehrinde bulunan Günahsız Doğum Katedrali’nde gerçekleşecek ve dua kahvaltısı 18 Ağustos sabahında olacak. Her iki etkinlik de halka açıktır.

Kahvaltı, 2014 yılında Barış, Sevgi ve Birlikte Varoluş Girişimi’nin başlatılmasından bu yana her yıl yapılan bir gelenek haline geldi ve ABD’de Başepiskopos Samuel J. Aquila ve Maruni Episkoposu Elias Zaidan tarafından destekleniyor. Bu yılki kahvaltının özel misafirleri arasında Lübnan’daki Keldani Başepiskoposu Michel Kassargi ve açılış konuşmacısı Amerikan Muhafazakâr Birliği’nden Matt Schlapp yer alıyor.

Kahvaltıda tartışılacak konular arasında, geçmişe bakarak Başkan Ronald Reagan ve Aziz 2. John Paul’un mirasının dinsel özgürlük amacının ilerletilmesine ve dünyadaki zulme uğrayan Hristiyanların kurtarılmasına nasıl yardımcı olabileceğinin gözden geçirilmesi yer alıyor.

Azize Rafka Umut ve Merhamet Misyonu’nun kurucusu olan Peder Andre Mahanna, Maruni Katolik Kilisesi’nin Amerika’daki Başepiskoposu, Denver Başepiskoposluğu’nun pastörlerine kahvaltının önemini ve bu yıl Misyon’un Lübnan’da hizmet verdiği 4,500 ailenin tıbbi ihtiyaçlarını doğrudan karşılamak amacıyla 50 bin ABD doları yardım toplama hedefini özetleyen bir mektup yazdı.

Peder Mahanna, “Dua kahvaltısı, özellikle Ortadoğu’daki Hristiyanların uğradığı zulüm hakkında farkındalık yaratmak için gerekli ve çok ihtiyaç duyulan bir çabayı göstermek için bir tepki olarak düzenleniyor” diye yazdı. “Amacımız, 4,500 ailenin acil tıbbi ihtiyaçlarını karşılayan Başpiskopos Michel Kassargi’ye doğrudan gidecek 50,000 ABD doları tutarında bağış toplamaktır. Bu mültecilerin yaşam koşulları o kadar zor ki, bebekler para kaynağı yokluğu nedeniyle hastanelerin basamaklarında ölüyor” ifadelerini kullandı.

“Kahvaltımız, Kilise’nin Doğu ve Batı kanatlarının bu insani krizi durdurmak için bir araya geldiği bir örnek” diye devam eden Mahanna, Tanrı’nın gücü ve rehberliğiyle, umut ve hizmet; etkinlik ve yardımlar sayesinde, süregelen zulümden kurtuluşlarına yardım ederek kardeş Hristiyanlarla yenilenmiş inancı ve umudu arttıracaklarını belirterek sözlerini noktaladı. (Denver Catholic)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi