25 Nisan 2024 Perşembe

Oyun Bağımlıları İçin Sanal Kilise Açıldı

Sanal Oyuncular için sanal bir kilise açıldı.

Projenin kurucusu Pastör Souza, İsa’nın insanlara artık sanal dünyadan da ulaştığını söylüyor.

The Washington Post, Sanal kilisenin kurucusu 27 yaşındaki Pastör Matt Souza’nın bir röportajını yayınladı.

Pastör Matt Souza, sanal kilisenin açılışı için gereken tüm lisansları aldı. Sanal kilise oyunlar ve Mesih hakkında konuşmalar için Twitch adlı çevrimiçi bir platform kullanıyor. Sanal kilisenin adı ise GodSquad.

Pastör Matt Souza söz konusu sanal kiliseyi, kendisini ateist olarak görenler ve din sevmeyenlere ulaşmak için kurduğunu açıkladı.

Seyirciler, Souza’nın hem nasıl oyun oynadığını izleyebilir hem de Hristiyan inancı hakkındaki sorularına verdiği yanıtları dinleyebilirler. Souza oyun oynarken ahlaki ve etik ilkelerden bahsedip oyuncuların birbirleriyle tartışmamaları için çağrıda bulunuyor.

Pastör ayrıca oyunda bulunan şiddet ve cinsel içerikli oyunların oynanmaması gibi tavsiyelerde bulunuyor.

İnternet üzerinden ne kadar çok kişiye ulaşabileceğini anladığında sanal bir kilise kurma kararı aldığı açıklayan Souza, GodSquad kilisesi 1 ayda  tam 1.800 üyeye ulaştı ve çevrimiçi platformunun aylık görüntüleme sayısı ise 4,000’e ulaştı.

Christian Post’un modern teknolojiler köşesinin yazarı Floridalı Pastör Christopher Benecke, Souza’nın fikrini destekleyerek “sanal kilisenin” geleneksel kilise anlayışından çok uzak olmasına rağmen böyle bir fikrin küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Christopher Benecke The Christian Post’a verdiği röportajda: “Havari Pavlus’un 1. Korintliler 12:14’de, vücudun farklı bölümlerinin kiliseyi oluşturduğu anlatıyor. Matt Souza, Mesih’in bedeninin bir parçasıdır ve Mesih’i yüceltmek için modern teknolojiyi kullanıyor. Bizler de Souza gibi dijital ortamların ve teknolojinin çok daha iyi amaçlar için kullanılması konusunda daha fazla Hristiyan’ı teşvik etmeliyiz. İnsanlara sanal ortamda hizmet etmenin örneğin televizyon gazeteciliğinden daha az önemli olduğunu düşünmüyorum ikisi de aynı amaca hizmet ediyor” açıklamasında bulundu.(cnl.news,delfi.lv/OD)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi