24 Nisan 2024 Çarşamba

Pakistan’da 15 Yaşındaki Hristiyan Kız Kaçırıldı

Pakistan’da okul müdürünün 15 yaşındaki Hristiyan kızı kaçırarak din değiştirmeye zorladığı iddia ediliyor. Hindistan Haber Ajansı’na göre, Faiza Masih, okul müdürü Saleema Bibi tarafından kaçırıldı.

Faiza’nın babası Mukhtar Masih, kızı çarşamba günü okuldan eve dönmeyince polise haber verdi. Polis, kızın bir seminere gittiğini haber veren okulla temasa geçti. 

Mukhtar, üç farklı seminere gitti. Onu bulduğunda personel, babanın kızı almasına izin vermedi. Polis, daha sonra baskın düzenleyerek kızı kurtardı ve onu sığınma evine götürdü. Fakat, Faiza hala ailesine teslim edilemedi.

Mukhtar’a göre, okulda gençler din değiştirmeye zorlanıyor. Baba, ‘‘Müdür bize din değiştirmeyi teklif etti ve karşılığında ihtiyaçlarımızı karşılayacaktı. Ancak biz reddettik’’ dedi. Aile kızlarını eve getirebilmek için yetkililerle çalışıyor.

Ne yazık ki, Faiza’nın bu hikayesi ülkede tek değil. Pakistan’da bu ay 3 kaçırılma vakası gerçekleşti. Faiza dışında, bir Hindu ve bir Sih kız kaçırılarak din değiştirmeye zorlandılar.

Christian Post’un 2014’te yaptığı çalışmada, Hindu veya Hristiyan azınlığa bağlı 1000 kız çocuğunun her yıl kaçırıldığı, tecavüze uğradığı veya zorla evlendirildiği öne sürüldü. (CHL)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi