19 Nisan 2024 Cuma

Pakistan’da Hristiyan çiftin linç edilmesi olayıyla ilgili farklı bir iddia

Pakistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zohra Yusuf, Pencap Eyaleti’nin Kot Radha Kishan bölgesinde çiftin, Kur’an-ı Kerim’in sayfalarını yaktığı için değil çalıştığı tuğla ocağının sahiplerine borcunu ödememesi nedeniyle linç edildikten sonra yakıldığını tespit ettiklerini bildirdi.

Yusuf, ülkenin Hindistan sınırındaki Lahore kentinde yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Kot Radha Kishan bölgesinde Hristiyan bir çiftin linç edilmelerinin ardından yakılarak öldürülmelerinin şokunu yaşadıklarını söyledi.

Yusuf, konuya ilişkin olarak daha önce kendileri tarafından yayımlanarak tüm medya organlarına Urduca ve İngilizce olarak gönderilen ön raporun Urduca metininde öldürülen çiftten bayan olan Şama’nın yeni doğmuş erkek bebek sahibi olduğu ve bu bebeğin de yakıldığı bilgisinin yanlışlıkla yazıldığını ifade etti. Şama’nın hamile olduğunu kaydeden Yusuf, şunları söyledi:

“Böyle bir olayın meydana gelmesi şok edicidir. Ayrıca yaptığımız ilk araştırmada olayın Kur’an sayfalarını yakmakla ilgisini olmadığını yakılan çiftten Şehzad’ın çalıştığı tuğla ocağının sahiplerine olan borcunu ödememesi nedeniyle çıktığını tespit ettik. İlk yaptığımız araştırmalarda linç edilen Şehzad ve Şama’nın, Şehzad’ın çalıştığı tuğla ocağında yakıldığı da belirlendi. Bu bilgileri ön rapor halinde medya organlarına Urduca ve İngilizce olarak gönderdik ancak Urduca metinde harf hatasından dolayı anlam kayması yaşanmış. Şama yeni doğurmuş değil, hamileydi.”

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, olayın faillerinin asla affedilmeyeceğini açıklarken, başlatılan soruşturma neticesinde 42 kişi gözaltına alındı.

zohra yusufPakistan’da 1990’lı yıllardan bu yana pek çok Hristiyan, Kur’an-ı Kerim’e ve dine hakaretten suçlu bulundu. Bu kişilerin çoğu mahkemeler tarafından idam cezasına çarptırıldı. Ancak bu cezaların birçoğu daha sonra delil yetersizliği nedeniyle bozuldu.

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi