29 Mart 2024 Cuma

Pakistan’da Lunapark’a Saldırı: 70 Ölü, 340 Yaralı

Pakistan’ın Lahor kentinde Pazar günü meydana gelen canlı bomba saldırısı Paskalya kutlaması için lunaparkta eğlenen çocukları hedef aldı. Canlı bombanın üzerindeki 20 kilogram patlayıcıyı havaya uçurması sonucu meydana gelen patlamada 70 kişi öldü, 340 kişi de yaralandı. Ölen ve yaralananların çoğunun çocuk ve kadın olduğu, hayatını kaybeden çocuk sayısının 29 olduğu belirtiliyor.

Pencap eyaletinin başkenti Lahor’da meydana gelen saldırıda canlı bombanın gövdesine 20 kilogram patlayıcı madde bağlayarak, patlamanın etkisini artırmak için de sırt çantasını çiviyle doldurduğu iddia edildi.

HRİSTİYANLAR HEDEF ALINDI

Paskalya tatili nedeniyle lunaparka eğlenmeye gelen Hristiyanların hedef alındığı saldırıyı, Pakistan Taliban’ına bağlı Cemaat-ul Ahrar grubu üstlendi. Yerel medya Lunapark’ta Paskalya bayramını kutlayan Hristiyanların yoğun olduğu bilgisini verdi. Örgütten de hedefin Hristiyanlar olduğuna yönelik bir açıklama geldi ve saldırıların devam edeceği tehdidinde de bulunuldu.

Pazar tatili nedeniyle lunaparkın oldukça kalabalık olduğu, saldırıda ölen ve yaralananların çoğunun kadın ve çocuk olduğu öğrenildi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Lahor, Pakistan’ın en büyük ve refah seviyesi en yüksek vilayetlerinden Pencab’ın başkenti. Aynı zamanda Başbakan Navaz Şerif’in de memleketi ve kalesi olarak biliniyor.

Ülkede son dönemde Taliban bağlantılı saldırılar, mezhepsel ayrılıklar ve suç örgütlerinin faaliyetleri arttı.Taliban’ın Pakistan kolu yıllardır ülkede benzer terör saldırıları düzenliyor. 2014 yılında askeri bir okula düzenlenen intihar saldırısı sonrası Pakistan’da terör olaylarında bir gerileme yaşandı. Pakistan’ın kültür başkenti olarak bilinen Lahor’da son yıllarda terör eylemlerine pek rastlanmıyordu.

Saldırı sonrası Pakistan Başbakanı Navaz Şerif üç günlük yas ilan etti. (BA)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi