29 Mart 2024 Cuma

Papa, adı taciz skandallarına karışan İskoç Kardinal O’Brien’ın kardinallik haklarını elinden aldı

Papa Francis, adı taciz skandallarına karışan İskoç Kardinal Keith O’Brien’ın, kardinallik hak ve imtiyazlarını elinden alan feragatnameyi imzaladı.

Papa Francis’in, 30 yıl önce cardinal obrienrahibelere cinsel taciz başta olmak üzere uygunsuz şekilde davranmakla suçlanan Kardinal O’Brien’in kardinallik haklarını elinden alan istifa mektubunu imzalayarak Kardinaller Meclisi’ne gönderdiği belirtildi.

Papa’nın onayıyla tenzili rütbeye uğrayan O’Brien’ın, kardinallik imtiyazlarını kaybettiği ve artık Monsenyör olarak anılacağı ifade edildi.

Kardinaller Meclisi Dekanı Angelo Sodano da yaptığı açıklamayla Papa’nın İskoçya Kilisesi’nin sadık inananlarının endişelerini dikkate aldığını, onların güvenlerinin tazelenmesi ve cesaretlendirmesine yönelik bu tedbiri aldığını dile getirdi.

O’Brien da, İskoç Kilisesi ve cemaatine yönelik yaptığı açıklamada, iki sene önce kiliseye ve İskoç halkına yaptığı özrünü tekrarlayarak, yapmış olduğu cinsel tacizlerle kendisinden beklenen standartların altına düştüğünü kabul edip, çok üzgün olduğunu söyledi.

 

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi