25 Nisan 2024 Perşembe

Papa Doğum Günü Çocuklarla Kutladı

Doğum gününü her yıl değişik bir şekilde ve farklı bir grubun sorunlarına dikkat çekerek kutlayan Papa Françesko, bu yıl da hastanede tedavi gören çocuklarla kutladı. Papa, tedavi gören çocuklardan öğreneceğimiz çok şey olduğunu söyledi.

Öte yandan tüm dünyadan Hristiyanlar da, pazartesi günü 82 yaşına giren Papa’ya yayınladıkları video mesajlarla iyi dileklerini ileterek, Papa’nın doğum gününü kutluyor. Videolarda Hristiyanlar,  çeşitli dillerde kutlama ve kutlama mesajı yayınlayarak, Papa’ya sevgilerini gösteriyor.

Bir konuşmasında doğum günlerini “Tanrı’nın bizim için yaptıklarını hatırlamak için bir fırsat” olarak tanımlayan Papa Françesko, “Hatıralar yaşamımızın bir parçası. Fakat Tanrı’nın hayatımız için yaptıklarını unutmak büyük talihsizlik” demişti.

GEÇEN YIL PİZZA PARTİSİ, BU YIL ÇOCUKLARLA PASTA

Papa Françesko doğum günleri her zaman akılda kalıcı ve alışılmadık biçimlerde kutluyor. Papa geçen sene doğum gününü 4 metrelik bir pizza ısmarladığı dezavantajlı kişilerle “Pizza Partisi” düzenleyerek kutladı.  Önceki yıl ise 8 evsizsi kendi ülkesi olan Arjantin’den tatlarını denemek üzere doğum günü kahvaltısına davet etti. Üç yıl önce ise, binlerce kişi Aziz Petrus Meydanı’ndaki Papa’nın doğum gününü Arjantin kökenli bir dans türü olan tango yaparak kutladı.

 Papa Françesko bu yılki doğum gününü ise bir gün erken kutladı. Papa bu yılki doğum gününü Vatikan’daki “Santa Marta” Pediatrik Dispanseri’nden tıbbi bakım alan bir grup çocuğa küçük bir parti vererek kutladı. Papa, çocuklara geldikleri için teşekkür ederek, doğum gününü birlikte kutlamaktan gurur duyduğunu söyledi. Papa, dispanserdeki çocukların, bize öğretecek çok şeyi olduğunu söyledi. (Vatikan Radyosu/Seyfi Genç)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi