19 Nisan 2024 Cuma

Papa Françesko’nun, Advent Konuşması

01 Aralık Pazar günü Papa Françesko, Angelus duasında Advent yani Doğuş Bayramı’na hazırlık döneminin anlamına değinerek, bu dönemin bizleri acı çekenlerle ilgilenmeye davet ettiğini söyledi. 

Papa Francesco: ‘‘Advent, başkalarının İhtiyaçlarında İsa Mesih’i Bulmamıza Yardımcı Oluyor.’’

Yeni ayin yılının başında Papa, Advent döneminin İsa Mesih’in hayatlarımıza girişini hatırlattığını söyleyerek, ‘‘İsa Mesih’in ikinci kez gelecek olması, bizlerin geleceğe güvenle ve umutla bakmamızı sağlıyor’’ dedi. 

Papa Françesko, Peygamber Yeşaya’nın, bütün ulusların toplanacağı Rab’bin dağının bir resmini çizdiğini söyleyerek, ‘‘İsa Mesih, o dağın tepesindeki gerçek tapınaktır’’ ifadelerinde bulundu.

‘‘Yeşaya’nın müthiş vizyonu, aynı zamanda ilahi bir sözdür. Tarihin anlamı ve hedefi olan Mesih’e yolculuk etmenin eşsiz önemini gösterir. Advent, barış elçisi olarak gelen İsa Mesih’i kabul etme zamanıdır’’ dedi.

Kutsal Kitap’ta İsa Mesih’in bizleri ayık olmamız konusunda uyardığını söyleyen Papa, ‘‘Uyanık kalmak, her zaman gözlerimizin açık olması anlamına gelmez. Uyanmamız gereken uyku; kayıtsızlık, kibir ve ilgisizliktir’’ dedi. 

İsa Mesih’i beklerken aynı zamanda Tanrı’nın şaşılası işlerine hazır olmamız gerektiğini söyleyen Papa, komşularımıza ve ihtiyacı olanlara gerekli ilgiyi ve yardımı göstermemiz gerektiğini vurguladı.

Son olarak Papa Françesko, Meryem Ana’dan Advent yolculuğu boyunca rehberlik etmesini isteyerek, ‘‘Her zaman uyanık olan Bakire ve Umudun Annesi Meryem! Bakışlarımızı İsa Mesih’in görüntüsüne ve Rab’bin dağına çevirebilmemiz için bizlere yardım et’’ duasında bulundu. (vaticannews.va)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi