24 Nisan 2024 Çarşamba

Papa Françesko, 2018’de İzlanda’ya Gidecek

Papa 1979 yılından sonra ilk kez İrlanda’yı ziyaret edecek. The Guardian News’de yayınlanan bilgilere göre, Roma Katolik Kilisesi’nin başı Papa Françesko, 1979 yılından sonra ilk kez 2018 yılında İrlanda’yı ziyaret edeceğini açıkladı.

İrlanda Başbakanı Kenny’nin Arjantinli Papa ile 20 dakikalık süren görüşmelerinden sonra Papa’ya resmi davette bulunduğunu doğruladı.

Emeritus Papa II. John Paul kendi zamanında Kuzey İrlanda’yı ziyaret etmeyi denemiş fakat o dönemlerde bölgedeki gergin durumlar dolayısıyla planlanan ziyaretini gerçekleştirememiş ve sınıra yakın bir yerde İrlanda Cumhuriyet ordusunun savaştan çekilmeleri için dua edip geri dönmüştü.

Geçtiğimiz senelerde bu olanlara karşılık olarak İrlanda bakan yardımcısı Martin Mcguinness, Papa’nın herhangi bir sorun yaşamadan güvenli bir şekilde sınırı geçeceğini söyledi.

Kuzey İrlanda’nın Birleşik Krallığından tam bağımsızlığını isteyen İrlanda Cumhuriyet Ordusu 1969 yılında resmi ve zamanı ordu olarak ikiye bölünmüştü.

Kuzey İrlanda sorunu aslında Kuzey İrlanda’da süren ve çeşitli zamanlarda İrlanda Cumhuriyeti, İngiltere ve ana kara Avrupa’ya yayılan etnik milliyetçi çatışmalardır. “The Troubles” dönemi 1960’ların sonunda başladı ve yaygın görüşe göre 1998 Belfast Anlaşması ile sona erdi.

Kuzey İrlanda’nın en temel sorunları, anayasal durumu ve iki ana topluluk arasındaki ilişkilerdir. Çoğunlukla Protestan cemaatine mensup olan birlikçiler ve sadakatçiler, genelde Kuzey İrlanda’nın Birleşik Krallığının bir parçası olarak kalmasını istiyor. Öte yandan çoğunlukla Katolik mezhebin mensup olan İrlandalı Milliyetçiler ve Cumhuriyetçiler, Birleşik Krallık’dan ayrılıp birleşik bir İrlanda’ya katılmak istiyor.Olga Daşcinscaia)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi