29 Mart 2024 Cuma

Papa Françesko, Arap Yarımadasına İlk Ziyaret İçin Abu Dabi’de

Papa Françesko, Arap Yarımadası’na ilk kez yapılacak ziyaret kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti olan Abu Dabi’ye gitti. 3 Şubat tarihinde BAE’ye ulaşan Papa Françesko, havalimanında BAE Prensi Nahyan ve ekibi tarafından karşılandı.  

Papa, BAE ziyareti öncesi Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen ayinden sonra yaklaşık altı saatlik bir uçuş gerçekleştirdi. 

Düzenlenen ayinde, Papa Hazretleri kalabalıktan kısa ama çok önemli misyonu için dua edilmesini istedi. 

Papa Françesko, Yemen’de devam eden savaşa ve insani felakete ise şu sözlerle değindi; “Yemen’deki insani krizi büyük bir endişe ile takip ediyorum. Uzun süren çatışmalar sebebiyle insanlar acı çekiyor ve birçok çocuk yiyecek yemek bulamadıkları için aç kalıyor.” 

Papa, “Kardeşlerim” diye ayine katılan kalabalığa seslendikten sonra, “Bu çocukların ve ebeveynlerinin haykırışları Tanrı’ya kadar yükseliyor.” dedi. 

Papa Françesko, “Bu sözüm dünya üzerinde yer alan bütün ülkelere; buradaki insanların temel yaşam kaynaklarını sağlamamız ve yapılan anlaşmalar gereği acilen bir çözüm getirmemiz lazım.”  

Papa, konuşmasının sonunda, herkesi Yemen’de zulüm gören insanlar için dua etmeye davet etti ve dua için katılımcıları şu sözlerle yüreklendirdi, “Yemen’de zor durumda kalan insanlar için dua edelim. Çünkü orada ki insanlar hem aç hem susuz hem de ölüm tehlikesi ile karşı karşıyalar.” 

BAE resmi saat dilimine göre saat 10:00 sularında uçağı iniş yapan Papa Françesko için havalimanında küçük bir karşılama töreni de yapıldı. Karşılamanın ardından Papa, hükümetin saygın konuklara tahsis ettiği Al-Mushrif Sarayı’na ulaştı.  

Son olarak Papa Hazretleri, “Arap Emirliklerinden ayrılmak üzereyim. Birlikte yeni bir diyalog ve barış sayfası açmak için bir kardeşiniz olarak buraya geldim. Benim için dua edin.” diye bir tweet atmıştı. (cns/EÇ)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi