29 Mart 2024 Cuma

Papa Françesko, Arap Yarımadasını Ziyaret Edecek İlk Papa Olacak

Papa Françesko 3-5 Şubat tarihlerinde veliaht prens Şeyh Muhammed bin Zayid el Nahyan’ın konuğu olarak Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edecek. Bu ziyaretle ilk kez bir Katolik Papa, Arap yarım adasını ziyaret etmiş olacak.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid el Nahyan ve BAE’deki az sayıdaki Katolik Hristiyan’ın davetini kabul eden Papa Françesko, başkent Abu Dabi’de BAE yetkilileriyle görüşmeler yapacak. Papa ayrıca dinlerarası barış ve diyalogla ilgili bir toplantıda konuşacak ve Katolik toplumunun temsilcileriyle düzenlenecek bir ayine riyaset edecek.

Vatikan Sözcüsü Greg Burke, yaptığı açıklamada, “Beni senin barışının yolu yap” temasıyla düzenlenecek olan ziyarette Papa Françesko’nun bölge ve dünya için barış mesajı vereceğini söyledi. Açıklamada ziyaretin Papa’nın, dinlerarası barış çağrısında bulunmak amacıyla çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye gerçekleştireceği 7. ziyaret olduğu vurgulandı. Papa bu kapsamda ilk ziyaretini Türkiye’ye yaptıktan sonra, Ürdün, Mısır, Bangladeş veAzerbaycan ve Filistin’e çeşitli ziyaretler gerçekleştirmişti.

EPİSKOPOSTAN TEŞEKKÜR VE DUA ÇAĞRISI

Burke açıklamasında, “Bu gezide, tüm iyi niyetli insanların barış için nasıl çalışabileceği ana konumuz olacak. Bu ziyaret tıpkı 2017’deki Mısır ziyareti gibi Papa’nın dinlerarası diyaloğa verdiği önemi gösterecek. Papa Françesko’nun Arap ülkelerine gerçekleştireceği ziyaret, kültürlerarası etkileşim adına güzel bir örnek teşkil ediyor” dedi.

Güney Arabistan Episkoposluğu’nun yaptığı açıklamaya göre, Papa’nın ziyaretinin detayları ve ziyaret programı Noel’den önce kamuoyuna açıklanacak.Güney Arabistan Episkoposu Paul Hinder Youtube üzerinden yayınlanan videosunda ziyaretin gerçekleşmesini olanaklı kılan Arap ülkelerinin yöneticileri için dua edilmesi çağrısında bulundu.

Papa’nın ziyaretine ilişkin olarak Twitter üzerinden bir mesaj yayınlayan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid el Nahyan,”Papa, barışın ve hoşgörünün sembolü ve dinler arası kardeşliğin gelişmesi adına önemli bir figür. Halkların bir arada barış içerisinde yaşayabilmesi hususunda diyalog yolu arayacağımız bu tarihi ziyareti dört gözle bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Arap Yarımadası’nda sadece Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt’te Hristiyanlar özel izinle verilmiş kiliselerde ve dini yerlerde ibadetlerini yerine getirebilirken, Suudi Arabistan’da buna izin verilmiyor. (VaticanNews, Gulfnews/ SEYFİ GENÇ)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi