24 Nisan 2024 Çarşamba

Papa Françesko Cuma Günü Ermenistan’da

Papa Françesko’nun Ermenistan ziyareti 24 Haziran Cuma günü başlıyor.

Ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, “Lütfen benim için dua edin. Önümüzdeki günlerde Doğu’ya, İsa’nın İncil’ini ilk kabul eden Ermenistan’a ziyarette bulunacağım.” dedi.

Ziyaretin sloganı ”İlk Hristiyan Ülkeye Ziyaret” olarak belirlendi. Üzerinde Khor Virap Manastırı ve Ararat(Ağrı) Dağı’nın resmi olan logonun renkleri Ermeni Apostolik Kilisesi’ni sembole eden mor ve Roma Katolik Kilisesi’ni sembole eden sarı olarak belirlendi. Logoda iki kilisenin armaları da yer alıyor.

Yerevan’ın Zvartnots Havalimanında yapılacak resmi karşılama töreninden sonra Papa, Ermenilerin ruhani merkezi olan Ermeni Apostolik Kilisesi Eçmiadzin Katedrali’ni ziyaret edecek ve Tüm Ermenilerin Katolikosu 2. Karekin ile görüşecek. Ayrıca Gümrü kentini ve Khor Virap Kilisesi’ni de ziyaret edecek.

Papa Ermenistan Ziyareti Logosu24 Haziran akşamı Papa  Françesko, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve ülkenin diğer üst düzey yetkilileriyle de bir araya gelecek.

25 Haziran sabahı ise, Tzitzernakaberd Anıtı ve müzesini ziyaret edecek olan Papa, daha sonra Katolikos ile Gümrü şehrinde ayine katılacak. Bu çerçevede Yot Verk Surb Asdvadzadzin Kilisesi’ne, Kutsal Şehitleri Ermeni Katolik Ana Katedraline de yapılacak ziyaretten sonra Yerevan’ın Cumhuriyet Meydan’ında ekümenik ayin ve barış duası yapılacak.

26 Haziran’da Papa Françesko, Ermeni Katolik ve Apostolik kiliseler temsilcisi piskopos ve başepiskoposları ile Kutsal Makamında görüşecek. Ermeni Kilisesi heyeti ile görüşmesinin ardından Tüm Ermenilerin Ruhani Önderi ile ortak bir bildiri imzalayacak.

İki ruhani önder ayrıca Khor Virap Kilisesi’nde bir dua töreni gerçekleştirdikten sonra Papa Françesko, 26 Haziran akşamı Roma’ya dönecek.(BA)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi