17 Nisan 2024 Çarşamba

Papa Françesko, Lamborghini Marka Aracı Yardım Amacıyla Müzayedeye Verdi

Papa Françesko’ya, Çarşamba günü Lamborgini model lüks otomobilin yetkilileri tarafından yepyeni bir Lamborgini Huracan’ın anahtarları sunulmuştu.

Özel üretim otomobil, Londra’da yer alan ‘Sothebys’ tarafından müzayedeye çıkarılacak ve elde edilen gelir dört hayır (merhamet) kurumuna bağışlanacak.

Müzayadeye çıkarılacak olan Lamborgini Huracan özel üretim otomobil Papa Françesko tarafından kutsandı ve Casa Santa Marta İkametgahı önünde ise şahsı tarafından ön kaputuna imza atıldı.

Özel üretim otomobilin normal şartlarda fiyatının 183.000 avrodan başladığı ancak, Papalık renkleri ile daha da özelleştirilen aracın daha fazla bir fiyata satılabileceği düşünülüyor.

Müzayede Geliri Dört Yardım Kuruluşuna Gidecek

HSPO (Holly See Press Office) tarafından yapılan açıklamaya göre, gelirin bir kısmının Irak’taki Nieveh ovasında yer alan evler, kiliseler ve kamu binalarının yeniden inşa edilmesi için Papalık yardım kuruluşuna verileceği ve bu sayede Hristiyan halkın ‘topraklarına dönmeleri ve itibarları’ onarılması hedefleniyor.

Gelirin diğer bir kısmı ise, insan ticareti ve fuhuş kurbanı olan kadınları korumak ve yardım sunmak amacıyla “John XIII Cemiyetine” verilecek.

Son olarak gelirin kalan kısmı ile çoğunlukla Afrika’da faaliyet gösteren “Gicam ve Orta Afrika Cemiyetlerine” kadınlara ve çocuklara tıbbi bakım sağlamak için ayrılmış olan projeleri desteklemek için fon sağlanacak. ((Vatikan Radyosu/ CC /K)

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi