19 Mart 2024 Salı

Papa Françesko, Lamborghini Marka Aracı Yardım Amacıyla Müzayedeye Verdi

Papa Françesko’ya, Çarşamba günü Lamborgini model lüks otomobilin yetkilileri tarafından yepyeni bir Lamborgini Huracan’ın anahtarları sunulmuştu.

Özel üretim otomobil, Londra’da yer alan ‘Sothebys’ tarafından müzayedeye çıkarılacak ve elde edilen gelir dört hayır (merhamet) kurumuna bağışlanacak.

Müzayadeye çıkarılacak olan Lamborgini Huracan özel üretim otomobil Papa Françesko tarafından kutsandı ve Casa Santa Marta İkametgahı önünde ise şahsı tarafından ön kaputuna imza atıldı.

Özel üretim otomobilin normal şartlarda fiyatının 183.000 avrodan başladığı ancak, Papalık renkleri ile daha da özelleştirilen aracın daha fazla bir fiyata satılabileceği düşünülüyor.

Müzayede Geliri Dört Yardım Kuruluşuna Gidecek

HSPO (Holly See Press Office) tarafından yapılan açıklamaya göre, gelirin bir kısmının Irak’taki Nieveh ovasında yer alan evler, kiliseler ve kamu binalarının yeniden inşa edilmesi için Papalık yardım kuruluşuna verileceği ve bu sayede Hristiyan halkın ‘topraklarına dönmeleri ve itibarları’ onarılması hedefleniyor.

Gelirin diğer bir kısmı ise, insan ticareti ve fuhuş kurbanı olan kadınları korumak ve yardım sunmak amacıyla “John XIII Cemiyetine” verilecek.

Son olarak gelirin kalan kısmı ile çoğunlukla Afrika’da faaliyet gösteren “Gicam ve Orta Afrika Cemiyetlerine” kadınlara ve çocuklara tıbbi bakım sağlamak için ayrılmış olan projeleri desteklemek için fon sağlanacak. ((Vatikan Radyosu/ CC /K)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi