29 Mart 2024 Cuma

Papa Françesko, Noel Mesajında Barış Çağrısında Bulundu

Papa Françesko: (Urbi at Orbi) Geleneksel Noel konuşmasında, Tüm Dünyaya Kutsal Topraklarda Barış Çağrısında Bulundu

Papa Françesko, 25 Aralık Noel Günü olan Pazartesi günü, İsrail-Filistin barış süreci konusundaki kararlılığını tekrarladı ve “Barışın Prensi” ve Peder’i Tanrı’ya göre insanlığın uzlaştırıcısı olan Rabbimiz adına heryerde savaş ve adaletsizliğin sona ermesi çağrısında bulundu. Papa, konuşmasını, yılbaşı gününde ve diğer özel günlerde “şehre ve dünyaya” yapılan geleneksel kutsama duası olan “urbi et orbi” töreni öncesinde yaptı.

Papa Françesko, “İsraillilerle Filistinliler arasındaki gerginliklerin artması nedeniyle Ortadoğu’nun mağdur olan çocuklarında İsa’yı görüyoruz. Bu bayram günü, Rab’be Yeruşalim ve Kutsal Topraklar’ın tümünde barış olması için dua edelim” dedi.

Papa Françesko ayrıca, iyi niyetle yapılan görüşmelerin yeniden başlatılması ve barışa yeniden uluslararası taahhütte bulunulması çağrısında bulundu.

“Rab, aynı zamanda, bu dertli toprakların, ciddi engeller olmasına rağmen, uzun süredir beklediği ahenk, adalet ve güvenliğe kavuşması için, uluslararası toplumda iyi niyetten ilham alarak yardım eden herkesin çabalarına güç versin.”

Papa, ayrıca, savaşın sebep olduğu tahribattan ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan siyasi ve ekonomik kargaşanın yarattığı şiddetten mağdur olan çocuklar için özel olarak dua etti. Dua ettiği insanlar arasında kendisinin Suriye, Irak ve “açlık ve salgın hastalıklardan mağdur olan halkı için ciddi insani sonuçları bulunan büyük oranda unutulmuş” bir savaşı yaşamış olarak nitelediği Yemen’deki çocuklar bulunuyordu. Papa, Yemen’de 22 milyondan fazla insanın hayatını büyük ölçüde sarsan ve çoğu kadın ve çocuk olan 8 milyon kadar insanı açlığın eşiğine getiren korkunç iç savaştan bahsederek dua etti.

Papa, ayrıca Afrika Çocukları ve son ziyaretinde Myanmar ve Bangladeş’te görüştüğü çocuklardan da bahsetti.

Papa Françesko, hepimize yaptığı bir çağrı ile ifadelerini, “İsa Mesih’in hayatlarımıza ve kalplerimize girmesinden memnuniyet duyun ve böylece daha insancıl bir dünya kurma görevinize yeni bir gayretle sarılın” şeklinde tamamladı.(vaticannews)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi