19 Mart 2024 Salı

Papa Françesko, Uzaydaki Astronotlarla Canlı Video Bağlantısı Gerçekleştirdi

Papa Françesko, Avrupa Uzay Ajansı ve İtalya Uzay Ajansı’nın organize ettiği görüşmede canlı video bağlantısı yoluyla uzaydaki astronotlarla görüştü. Gerçekleşen görüşmede Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev alan İtalyan astronot Paolo Nespoli, Amerika Birleşik Devlet’li astronotlar Randolph Bresnik, Mark T. Vande Hei ve Joseph Acaba ile Rus astronotlar Sergey Ryazanskiy ve Alexandre Misurkin’e sorular yöneltti.

Gerçekleştirilen görüşmede İtalyan astronot Nespoli tercüme görevini üstlenirken, Papa’nın ilk sorusu; “Astronomi, bize evrenin sınırsız ufuklarını sorgulatıyor ve ‘Nereden geliyoruz, nereye gidiyoruz’ sorularını sorduruyor. Nespoli, sizin uzaydaki tecrübeleriniz ışığında, insanın evrendeki yeriyle ilgili görüşünüz nedir?” oldu.

Karmaşık Bir Soru

İtalyan Astronot Paolo Nespoli ise soruya şu ifadeleri kullanarak cevap verdi, “Bu karmaşık bir soru. Ben teknik bir adamım, mühendisim. Makinelerin ve deneylerin arasında kendimi rahat hissediyorum ama iş ‘Nereden geliyoruz’ gibi içsel meselelere gelince benim de kafam karışıyor” dedi.

Nespoli, “Bizim buradaki görevimizin, var oluşumuz hakkında bilgilenmek, etrafımızdakileri anlamak olduğunu düşünüyorum. İlginç olan şu ki, ne kadar çok şey öğrenirsek aslında o kadar az şey bildiğimizi fark ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Papa Françesko, ünlü İtalyan şair Dante’nin “Güneşi ve diğer yıldızları yerinden oynatan aşktır” sözünü alıntılarken, “Siz astronotlar ve mühendisler için, evreni hareket ettiren güce ‘aşk’ demenin nasıl bir anlamı var?” sorusuna da yer verdi.

Küçük Prens’ten Küçük Bir Alıntı

Rus Aleksandr Misurkin ise, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda “Küçük Prens” adlı kitabı okuduğunu ifade etti ve bu kitaptan küçük bir alıntıya yer verdi.

Misurkin, Küçük Prens’in gezegendeki canlı yaşamı kurtarabilmek için kendi hayatını feda etmeye hazır olmasına dikkat çekti ve “Bir başkası için canınızı verme kapasitesini size veren aşktır” dedi.

Tanrının Gözünden Görmeli

Papa Françesko son olarak, “Uzay İstasyonu’nda geçirdiğiniz sürede size en çok neşe veren şey nedir?” sorusunu yöneltti.

ABD’li astronot Breskin bu soruya, “Tanrı’nın yarattıklarını belki bir nebze onun gözünden görmenin” kendisini mutlu ettiği şeklinde yanıtladı.

Bresnik, “Buradan Dünya’yı başka gözle görüyoruz. Sınırları olmayan, çatışmaların olmadığı bir dünya görüyoruz” dedi.

Varlığımız Kırılgan

Uzaydan bakıldığı zaman Dünya’nın atmosferinin çok ince göründüğüne dikkat çeken Bresnik, “Bu da varlığımızın ne kadar kırılgan olduğunu fark etmemizi sağlıyor. Dünya’ya bu şekilde bakmak, insanlık olarak daha iyi bir gelecek için hep birlikte çalışmamız gerektiğini düşünmemizi sağlıyor” diye ekledi. (Reuters)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi