29 Mart 2024 Cuma

Papa Françesko, Venezuala’daki Siyasi Kriz ve Filipinler’deki Terör Saldırısı İçin Dua Etti

Papa Françesko, Venezuela’daki siyasi krizin aşılması için tüm vatandaşların haklarına saygılı, adil ve barışçıl bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Filipinler’deki terör saldırısı için dua etmeyi de ihmal etmedi.

Papa Françesko, ‘Dünya Gençlik Günü’ programı kapsamında Latin Amerika ülkesi Panama’nın başkenti Panama’da yüz binlerce kişinin iştirak ettiği bir ayin yönetti. Papa Françesko, ayinin sonunda Venezuela’daki siyasi kriz için dua etti. 

Papa Françesko, “Venezuela vahim bir durumla karşı karşıya. Tanrı’dan krizi aşmak için tüm vatandaşların haklarına saygılı, adil ve barışçıl bir çözüm bulunması için yardım etmesini istiyorum.” duasında bulundu. 

Genç Katoliklere hitabı sırasında Filipinler’de 20 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı kilise saldırısını da kınayan Papa Françesko, olayı terör saldırısı olarak tanımladı. 

Ayrıca saldırıyı üstlenenlerin kalplerini yumuşatması için dua eden Papa Françesko, “Tanrım, saldırıyı düzenleyenlerin kalplerini yumuşat” ifadelerini kullandı. (en) 

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi