19 Nisan 2024 Cuma

Papa Françesko’nun “Sevgi ve Barış” Turu Başladı

Papa Françesko, ‘Arakanlılara’ yönelik şiddetin yaşandığı Myanmar ve Bangladeş turuna, Myammar’ın başkenti Yangon’a inerek başladı. Papa Hazretleri, gezisinin sloganını “Sevgi ve Barış” olarak belirledi.

Papa Françesko, havalimanında Episkoposluk yetkilileri tarafından karşılandı ve ülkenin dört bir yanından gelen binlerce Katolik sevgi ve saygılarını sundu. Geleneksel kıyafetlerini giyen Myanmarlı çocuklar ise Papa Hazretlerine çiçek verdi. Kendisini karşılamaya gelenleri aracından selamlamayı ihmal etmedi.

Papa Françesko Ziyaretinde Siyasi ve Dini Liderlerle Görüşecek

Papa Françesko, ziyareti kapsamında Myanmar ülkesinin fiili lideri Aung San Suu Kyi, askeri yetkililer ve Budist rahiplerle bir araya gelecek. Papa Hazretleri, ardından Bangladeş’e geçecek başkent Dakka’da siyasi ve dini liderlerle görüşecek. Papa Françesko’nun ziyareti 2 Aralık tarihinde sona erecek.

Myanmar hükümeti ve ülkedeki Budist inancı mensuplarının büyük bir çoğunluğu, Bangladeş’ten bölgelerine göçen Arakanlılar’ı yasa dışı olarak yaşayan insanlar olarak nitelendiriyor ve ‘Bengalli’ olarak tanımlıyor. Tüm bunlara ek olarak Arakanlılar’ın doğal olarak ülkede vatandaşlık hakları da bulunmuyor.

Sittwe’deki sığınmacı kampında bulunan 27 yaşındaki Faizel adlı Arakanlı ise Papa Hazretleri’nin ziyaretinden olumlu sonuçlar doğacağını ve “Tüm Arakanlıların sadece diğer insanlarla aynı şekilde muamele görmek istediklerini” belirtti.

Myanmar ordusunun ve Budist milislerin ağustos’tan beri Arakanlılar’a yönelik şiddet eylemleri nedeniyle 600.000’den fazla Arakanlı, komşu Bangladeş’e kaçmış ve buradaki sığınmacı kamplarına yerleştirilmişti. Yüzlerce kişi ise yaşanan şiddet suçlarından ve başka nedenlerden dolayı hayatını kaybetmiştir.

Birleşmiş Milletler ve ABD yaşananların ‘etnik temizlik’ sayılabileceğini belirtmiştir.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi