29 Mart 2024 Cuma

Papa Francis, Güney Kore Katolik Kilisesi’ni kuran 124 kişiyi aziz ilan etti

Papa Francis, Seul ziyareti kapsamında Güney Kore’de Katolik kilisesini kuran 124 kişiyi aziz ilan etti.

Papa Francis’in, ziyaretinin üçüncü gününde başkentin en büyük meydanlarından Gwanghwamun’da yönettiği açık hava ayinine, yüz binlerce kişi katıldı.

Mart 2013’te papa seçildikten sonra ilk kez bir Asya ülkesini ziyaret eden Francis, 18. ve 19. yüzyılda ülkede Katolik kilisesini kurarken öldürülen Koreliler için de dua etti. Güney Kore’de Katolik Kilisesi’ni kuran 124 kişi, ülkede Batı etkisine karşı çıkan Joseon Hanedanlığı tarafından Gwanghwamun Meydanı’nda idam edilmişti. Güney Kore’de yaşayan 5,4 milyon Katolik, nüfusun yüzde 10,4’ünü oluşturuyor.

Beş günlük ziyaret için Güney Kore’de bulunan Papa Francis, dün de nisan ayında batan Sewol feribotundan kurtulanlar ve faciada yaşamını yitirenlerin yakınları bir araya gelmişti. Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası’na giden 6325 ton ağırlığındaki Sewol feribotu, 16 Nisan’da Byungpoong Adası’nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla soğuk sulara gömülmüştü. 325’i lise öğrencisi 476 kişinin bulunduğu feribottan sadece 174 kişi kurtulmuştu. Halk arasında büyük tepkiye neden olan feribot kazasını “cinayet” olarak niteleyen Devlet Başkanı Park Geun-hye, kazaya ilk müdahalenin yetersiz olduğunu kabul etmiş ve özür dilemişti. Kurbanların ailelerinin, sevdiklerini korumak ve kurtarmak için yeterince çaba göstermemekle suçladığı Başbakan Chung Hong-won da istifa etmişti.

Çin hava sahasını kullanan ilk Papa

Arjantinli Papa Francis, Çin hava sahasını kullanmasına izin verilen ilk papa olarak da tarihe geçti.

Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi, Papa Francis’in Çin üzerinden uçarken ülkenin devlet başkanına kutsama mesajı gönderdiğini ancak mesajın teknik sorunlar nedeniyle ulaştırılamadığını açıkladı.

Papalar, geleneksel olarak uçakla üzerinden geçtikleri ülkelerin liderlerine kutsama mesajları gönderiyor. Papa Francis’in Çin Devlet Başkanına gönderdiği mesaj, daha sonra Pekin’deki İtalyan Büyükelçiliği tarafından iletildi.

Papa’ya hava sahasını kullanması için verilen izin, Çin’de Komünist Parti’nin 1949’da iktidara gelmesinden bu yana resmi iliPainting depicts Korean martyrs canonized in 1984şkileri bulunmayan Vatikan ve Pekin yönetimi arasında önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

 

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi