25 Nisan 2024 Perşembe

Papa Francis, seçilmesinin 2. yıldönümünde konuştu: “Papalığımın kısa süreceğini hissediyorum”

Katoliklerin 266’ıncı ruhanipapaa lideri olarak bundan 2 yıl önce yapılan konklav (Papalık seçimi) ile seçilen Papa Francis, göreve gelişinin ikinci yıldönümü dolayısıyla Meksika Televizyonu’na özel röportaj verdi.
Papalıkta çok uzun zaman geçirmeyeceğinin sinyalini veren Papa, “Benim papalığımın kısa süreceğini hissediyorum. 4 ya da 5 yıl. Bilmiyorum 2 ya da 3 yıl belki de… 2 yılı geçti zaten. Bu sadece belirsiz bir hissiyat” dedi.

Selefi Papa 16. Benedikt’in, bu görevi daha fazla yürütemeyeceğini belirterek görevinden istifa etmesiyle yeni bir yol açtığını söyleyen Papa Francis, bu hususta selefine olan saygısını yineledi. Papa, Tanrı’nın kendisini de bu göreve kısa süreli getirdiği düşüncesinde olduğunu belirtti.

“Benim için de sürpriz oldu”

Seçildiği günle ilgili soru yöneltilen Papa Francis, “13 Mart öğle yemeği arasına kadar bir iz yoktu. Ancak o arada kardinaller, tek tek yanıma gelip sağlığımı sormaya başladılar. Akşam olduğunda pasta olmuştu. Her şey sadece iki oy pusulasıyla şekillenmişti. Bu, benim için de sürpriz oldu” diye anlattı.
Seçim sırasında sürekli dua ettiğini anlatan Papa Francis, oylamada kendi isminin 3’te 2 çoğunluğu geçtiği anlaşılınca kardinallerin yanına gelerek duasını kestiklerini ve Papalık görevini kabul edip etmediğini sorduklarını, kendisinin de kabul ettiğini söylediğini aktardı.
Kilisenin ailelere iyi hizmet etmeyi amaç edinmesi gerektiğini dile getiren Papa, çiftlerin evliliğin kutsallığına hazırlanmalarının önemine dikkati çekti. Francis, bazı evliliklerin, çiftlerin bu konuda hazır olmamaları nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığını dile getirdi.
Papa olmaktan nefret etmediğini ancak çok seyahat etmeye de meraklı olmadığını belirten ruhani lider, “Tanınmadan, serbestçe Vatikan’ın dışına, bir pizzacıya gidip pizza yemeyi özlüyorum” dedi.



Vatikan’ın ünlü Sistine Şapeli’nde 13 Mart 2013 akşam oylaması için toplanan Konklav’da (Papalık seçimi) Kardinaller Meclisi, dönemin Buenos Aires Başpiskoposu ve bir Cizvit rahibi olan Arjantinli Kardinal Jose Mario Bergoglio’yu, 266’ıncı ruhani lider olarak belirlemişti. Sade tavırlarıyla inananların gönlünü daha ilk selamlamada fetheden Papa Bergoglio, kendisine daha önce hiç kullanılmamış olan Hristiyan aleminin ünlü azizi Assisili Franciscus’un ismini seçmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi