29 Mart 2024 Cuma

Papa ifade özgürlüğü ile ilgili sözlerine açıklık getirdi

Papa Francis, birkaç gün önce sarf ettiği, “ifade özgürlüğünün sınırı olmalı” sözüne açıklık getirerek, ifade özgürlüğünün insani gerçekleri dikkate alması gerektiğini belirtti.

Papa seçildiği Mart 2013’ten bu yana yedinci ve en uzun süreli dış ziyaretini ilk olarak Sri Lanka’ya ardından da Filipinler’e gerçekleştiren Papa Francis, Filipinler’in başkenti Manila’dan Roma’ya yaptığı yaklaşık 15 saatlik uçuşu sırasında, seyahatini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Papa, birkaç gün önce Sri Lanka’dan Filipinler’e geçerken 7 Ocak’ta Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıyı, “ifade özgürlüğünün bir sınırı olduğu, kimsenin inançlarıyla dalga geçilemeyeceği” yönünde değerlendirirken sarf ettiği, “Sevgili arkadaşım Dr. (Alberto) Gasparri, anneme küfrederse suratına yumruğu yer” sözlerine gazetecilerin isteği üzerine açıklık getirdi.

Bir provokasyona şiddetle karşılık verilmemesi gerektiğini anlatan Papa, bununla beraber bazı şeyleri provoke etmemek gerektiğini de vurguladı.

Ruhani lider, “Ben birini sürekli provoke edip, ona saldıramam çünkü onu kızdırma ve uygun olmayan bir karşılık alma riski var. İşte o yüzden diyorum ki, ifade özgürlüğü, insani gerçekleri dikkate almalı ve daha ihtiyatlı olmalı” yorumunda bulundu.

Papa, kendisinin ilk olarak Türkiye seyahatinde ardından da geçen hafta Vatikan’a akredite büyükelçilere yaptığı konuşmada dile getirdiği terör eylemlerinin, Müslüman liderlerce sert şekilde kınanması çağrısının olumlu karşılanması konusundaki iyimserliğini aktararak, ılımlı İslam toplumunun da bunu istediğini söyledi.

İdeal çocuk sayısı 3

Gazetecilerle sohbetinde Katolik dünyasına da mesajlar gönderen Papa Francis, “Bazıları, iyi bir Katolik olmak için tavşanlar gibi çok çocuk yapmamız gerektiğine inanıyor” diyerek tepki gösterirken, ebeveyn sorumluluğunun önemini hatırlattı ve bir ailenin sahip olması gereken çocuk sayısını 3 olarak açıkladı.

Papa, kilisede bu konuda uzmanların olduğunu belirterek, çıkış yollarını Sinod Meclisi toplantılarında bulacaklarını kaydetti.

pope franciss

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi